Çalık, ‘Kavga kasıtlı çıkartıldı’

CHP Konya İl Başkanlığına yeniden seçilen Orçun Güney Çalık, dün kongredeki olayları, karşı tarafın aday grubunun mağdur rolünü oynamak için bilerek çıkardığını düşündüğünü ancak kongre sonunda sarılarak olayı tatlıya bağladıklarını söyledi.

Çalık yaptığı açıklamada, önceki gün Konya Rixos Otel'de gerçekleştirdikleri Kongrede çıkan olayların kendilerini üzdüğünü belirtti. Olayları, karşı tarafın aday grubunun mağdur rolünü oynamak için bilerek çıkardığını öne süren Çalık, başına darbe alan Eski İl Başkanı Musa Akgül'ün kendisine CHP içindeki MHP'lilerin saldırdığı yönündeki iddiasına anlam veremediğini bildirdi. 
Kendisinin küçük yaşlardan itibaren CHP üyesi olduğunu, babasının da partiye yıllarca hizmet verdiğini anlatan Çalık, ''Ben bir CHP'li olarak gidip MHP'nin kongresine giremem. Ama Musa Akgül'ün böyle bir iddiası var. Benim sülalemin neredeyse tümü CHP'li. 'Olayları MHP'liler çıkardı' derken beni kastediyorsa Musa Akgül'ü bu iddiasını kanıtlamaya davet ediyorum. Böyle bir kanıtı varsa sunsun. Yoksa ben 'yalan söyledim' deyip otursun'' diye konuştu. 
Her şeye rağmen kongrenin bir beraberlik görüntüsü içinde sona erdiğini anlatan Çalık, ''Kongre sonunda el ele tutuşup, sarıldık, öpüştük. Yani olay tatlıya bağlandı. Önemli olan da buydu bence. Birlik, beraberlik görüntüsü verdik'' diye konuştu. 
Konya Rixos Otel'de gerçekleştirilen CHP Konya İl Kongresinde, delegelerden bazılarının, delegelerin isimlerinin bulunduğu kağıtlara başkasının adına da imza attığı gerekçesiyle tartışma çıkmış, çıkan olaylarda CHP eski İl Başkanı Musa Akgül, atılan yumruklar nedeniyle yüzünden yaralanmıştı. 
Daha sonra taraflar, diğer üyeler tarafından yatıştırılmıştı. Kongrede, 206 delegenin oyunu alan Orçun Güney Çalık, yeniden CHP Konya İl Başkanı seçilmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri