Çakmakdede Kur’an Kursuna 100 bin liralık bağış yaptılar

Yapımına yaklaşık 5 yıl önce başlanan ve bitme aşamasına gelen Çakmakdede Kur'an Kursu inşaatı için İskilip’te görev yapan Din Görevlileri, İlçe Müftülüğü’nün iki hafta önce başlattığı yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterdiler.

Kur’an Kursuna, temelinden bugüne kadar her seferinde maddi ve manevi destek olan din görevlilerimiz son olarak yaptıkları 100 Bin Liralık dev bağışla bir kez daha hayırda yarışma hususundaki örnekliklerini ortaya koydular.

Kampanyaya destek olan Din Görevlilerine teşekkür eden İlçe Müftümüz Sn. Vahit DEMİRAL şu ifadeleri kullandı: “Allah yolunda samimi olarak başlatılan hiçbir hayırlı iş yarım kalmamıştır. İnşallah bu ilim yuvası da yarım kalmayacaktır. Ancak nasibi olanlar buraya bir tuğla daha koyacak ve bu sadaka-i cariye sayesinde sevap defteri uzun yıllar kapanmayacaktır. Birçok alanda hayırlı faaliyetlere öncülük eden ve milletimizi her daim iyiliğe ve hayra davet eden Din Görevlilerimizin bu anlamda attıkları adımlar gerçekten takdire şayandır. Uzun yıllar ilahi kelamın sesiyle yankılanacak olan bu kursa yapılan maddi ve manevi desteklerden ötürü hocalarımızdan ve cemaatimizden Rabbim ebediyen razı olsun. Buraya emek veren kardeşlerimizin iki cihandaki sıkıntılarını Rabbim bertaraf eylesin.”

Çakmakdede Kur’an Kursu, Türkiye Diyanet Vakfı İskilip Şubesi tarafından yapılmaktadır. Yenilenen Vakıf Yönetimi İlçe Müftümüzün başkanlığında Din Görevlilerimiz Hüseyin OKUYUCU ve Sadık ÇÖRDÜK ile esnaftan Ramazan YAKUT eşraftan Bekir Hakan BAL’dan oluşmaktadır. Kur’an Kursu inşaatı bağışları için özel bir hesap açılmıştır. İnşaatı büyük oranda tamamlanan, yakın zamanda tefrişatına başlanacak olan kursun hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde açılması planlanmaktadır.

 

Tamamlandığında bölgenin en büyük Kur'an Kursu unvanına kavuşacak olan binada yönetici ve öğretmenler odaları, konferans salonu, 4-6 yaş eğitim sınıfları, hafızlık sınıfları, 16 adet yatakhane, 3 adet misafirhane, yemekhane ve spor salonu yer alacaktır

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri