Çakır: Tekvandoya ilgi arttı

Beyşehir Belediyespor Tekvando Kulübü Antrenörü Nafiz Çakır, milli formayı giyen sporculara verilen haklar nedeniyle ailelerin çocuklarını kendi elleriyle salonlara getirmeye başladığını söyledi.

Milli formayı giyme başarısını gösteren sporcuların elde ettiği başarılar nedeniyle aldığı ödüller dışında fakültelerin beden eğitimi bölümlerinde öğrenim hakkı elde ettiğini, bunun için ÖSS'ye girmesinin yeterli olduğunu belirten Çakır, şu bilgileri verdi: "Milli sporcuların ÖSS'ye girmesi yeterli oluyor. Kazanamasa da herhangi bir fakültenin beden eğitimi bölümüne direkt girip üniversite okuma imkanı kazanıyor. Üniversite öğrenimi gördüğü süre içerisinde devlet karşılıksız burs da veriyor. Bugün öğrenim gören milli sporcular her ay 600 liralık burs alıyor. Ayrıca, KPPS'ye girmeden direkt ataması yapılan milli sporcuların devlet kurumlarına yerleştirilmesinin de önünde herhangi bir engel bulunmuyor." 
Milli sporculara tanınan bu avantajların son yıllarda salon sporlarına olan ilgiyi artırdığını belirten Çakır, Beyşehir'de en çok ilgi gören tekvandoda bu sayede bir hamle yaptıklarını söyledi. Eskiden çocuklarını tekvando salonlarına vermekten çekinen ailelerin, şimdi kendi elleriyle salonlara getirdiğini vurgulayan Çakır, "Şimdi aileler ellerinden tutup getirdiği çocuklarının gelecekte bir milli sporcu olmasını bekliyor. Ailelerin beklentileri milli sporculara verilen haklar nedeniyle üst seviyelere ulaştı. Daha önce 'iyi dövüşsün', 'sıkılganlığı, utangaçlığı atsın', 'fazla kilolarını atsın, zinde kalsın' vb. gerekçelerle getirilen çocuklar artık iyi birer sporcu olarak yetişmesi için getiriliyor. Salonumuzda faaliyet gösteren sporcularımızın tamamının velisi de çocuğunu gelecekte milli forma giymesini istiyor. Bunun için hiçbir fedakarlıktan, destekten kaçınmıyor. Çocuklarına olan telkini de bu yönde oluyor" dedi. 
Türkiye'de son yıllarda tekvando sporunda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Beyşehir'de, son 10 yılda 14 sporcunun milli forma giyme başarısını gösterdiğini de dile getiren Çakır, halen 5 sporcunun milli olma hakkından istifade ederek beden eğitimi okullarında eğitim gördüğünü, bu hakkı elde edip bekleyen lise öğrencileri bulunduğunu söyledi. Beyşehir Belediyespor Tekvando Kulübü'nde halen tekvando eğitimi gören 80'in üzerinde sporcu olduğunu, bu sayının yaz döneminde katlanarak arttığını belirten Çakır, 5-20 yaş arasındaki sporcularının milli formayı kapabilmek için ter döktüğünü söyledi.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri