Çağlayan'dan Libya'daki işçilere çağrı

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Libya'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Libya'da hiçbir Türk vatandaşının zarar görmediğini söyledi
Libya Türkiye'nin dostu olan bir ülkedir Libya'nın sorunlarının çözülmesi temennimizdir. Libya'da müteahhitlik sektörü 27 bin dolara yakın inşaat gerçekleştirmektedir.
200'e yakın firmamız var son yıllarda devam eden taahhütler toplamı 15,3 milyar dolar civarındadır. Bingazi'de sıkıntımız 3 mlyar dolardır. Libyanın bizim açımızdan tarihi önemi de vardır... Libya Türk halkının dostudur. Türkiye'ye dönmek isteyen vatandaşlarımızla ilgili çeşitli faaliyetler var. Bazı şantiyelerde güvenlik gerekçesi ile işler durduruldu.
Şimdi orada çalışan işçilerimize seslenmek istiyorum ki panik yapmayın... Bugüne kadar şantiyelerde sadece mallara zarar verilmiştir ve hiçbir Türk'e dokunulmamıştır. Girilen şantiyelerde bazı araçlar malzemeler gasp edilmiştir. Zararların tazmini sözkonusudur...  Libya her kademede uyarıldı. Başbakan Kaddafi ile görüştür. Bazı iletişim kanalları kapalı da olsa bizim irtibatımız açık.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri