Çağlayan'dan 4,4'lük Büyüme Yorumu: Maşaallah

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ikinci çeyrekte elde edilen yüzde 4,4 büyümeyi memnuniyetle karşıladı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ikinci çeyrekte elde edilen yüzde 4,4 büyümeyi memnuniyetle karşıladı. Çağlayan, “Bu rakama maşaallah denir. Bu rakam dünyadan olumlu ayrıştığımızın işareti.” dedi.

Bakan Çağlayan, Asya-Pasifik Perakende Konferansı ve Sergisi (APRCE) ile ilgili basın toplantısının ardından gazetecilerin büyüme rakamlarına dair sorularını cevapladı. İkinci çeyrekte büyümenin yüzde 4,4’ü bulmasından mutlu olan Çağlayan, şunları ifade etti:

“Bu rakama maşallah denir. Bu rakam dünyadan olumlu ayrıştığımızın işareti. Yüzde 4,4 ile Avrupa’da en güçlü büyüyen ülkeyiz. OECD ülkeleri içinde bir numarayız. BRIC ülkeleri içinde Çin’in ardından geliyoruz. İlk çeyrek büyümemiz yüzde 3 idi. İlk 6 ay için büyümemiz yüzde 3,7. 2013’ü yüzde 3-4 büyüme ile kaparız. Dünyada 5-10 sene içinde 2008 bunalımı evveline dönüleceği tahmin ediliyor. Buna karşın ülkemiz 15 çeyrektir devamlı büyüyor. Bakın geçen sene ihracatın büyümeye 4,1 puan katkısı vardı. Bu sene katkısı yok ama 2014’te toparlayacağız. Dünyada küçülmelerin olduğunu, büyüme rakamlarının unutulduğunu görüyoruz. Böyle bir ortamda yüzde 4,4 büyüme önemli. Sanayi ve hizmetin burada payı mühim. Artık rekabet gücünü artırmalıyız. Ortalama büyümemizin yüzde 5-6 olmalı. Normalde ancak şu şartlarda büyüme rakamları olumlu.”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri