Çağlayan: Suriyeli mülteciler için 609 milyon TL harcandı

Türkiye, Suriyeli sığınmacılara 609 milyon TL, dünya 30 milyon TL yardım yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'den Türkiye'ye sığınan ve sığınma kamplarında hayatlarına devam eden Suriyeli mültecilere harcanan paranın 500 milyon TL'yi bulduğunu geçtiğimiz ay açıklamıştı. Ekonomi bakanı Zafer Çağlayan, bu miktarın ulaştığı noktayı açıkladı.

TOPLAM PARA 609 MİLYON TL

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Suriye'deki iç savaştan Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için Türkiye tarafından bugüne kadar 609 milyon TL yardım yapıldığını söyledi. Bakan Çağlayan, Türkiye'nin bu yardımına karşılık dünyanın Suriyelilere olan yardımının sadece 30 milyon dolarda kaldığını vurguladı.

Zafer Çağlayan, bakanlık binasında Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Büyükelçi Ertharın Cousin'i kabul etti. Toplantının gündeminde, Türkiye'ye kaçan Suriyeli sığınmacılar vardı. Ekonomi Bakanı, Gaziantep ve Şanlıurfa'da da çadır kentin kurulduğunu bildirdi.

SURİYELİLER İLK MUHTAR SEÇİMLERİNİ KİLİS'TE YAPACAK

Ayın 17'sinde Kilis'teki konteyner kentte muhtarlık seçimleri olacağını belirten Çağlayan, "Suriyeliler, geçmişte alışmadıkları yöntemle kendilerini yönetecek olan muhtarları, demokrasi yoluyla seçecekler. Biz istiyoruz ki ülkelerine döndüklerinde de demokrasiden vazgeçmesinler." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri