Çağlayan: Önümüzdeki Aylarda İşsizlikte Mevsim Etkileri Sebebiyle Artış Olacak

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, önümüzdeki aylarda işsizlikte mevsim etkileri sebebiyle de bir artış olacağını söyledil.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, önümüzdeki aylarda işsizlikte mevsim etkileri sebebiyle de bir artış olacağını söyledil. Çağlayan, “Talep koşullarındaki değişim de istihdam piyasası üzerinde etkisini gösteriyor. Bugünkü işsizlik oranımız pek çok AB ülkesinden daha düşük. Amacımız bunu yüzde 5-6 seviyesine düşürmek.” dedi.

Bakan Zafer Çağlayan, işsizlik rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerini yazılı olarak paylaştı. Ağustos döneminde işsiz sayısı geçen yıla göre 361 bin artarak 2 milyon 806 bin kişiye yükselirken, işsizlik oranı da yüzde 9,8 olmuştu. Söz konusu gelişmeyi, son aylarda küresel gelişmelerin etkisi ve iç talebin de durgunlaşmasına bağlayan Çağlayan, bu yüzden Türkiye'nin istihdam oluşturma hızında bir miktar gerileme olduğunu ifade etti. Ekonomi Bakanı, bu verilerin daha önce Orta Vadeli Plan (OVP) çalışmasına yansıtıldığını dile getirerek, şunları aktardı:

"Önümüzdeki aylarda işsizlikte mevsim etkileri sebebiyle de bir artış göreceğiz. Talep koşullarındaki değişim de istihdam piyasası üzerinde etkisini gösteriyor. Bugünkü işsizlik oranımız pek çok AB ülkesinden daha düşük. Amacımız bunu yüzde 5-6 seviyesine düşürmek. Bilindiği gibi, Ulusal İstihdam Stratejisi de bunu hedefliyor. Biz ise Ekonomi Bakanlığı olarak öncelikle yurtiçi üretimi ve istihdamı artırmaya yönelik geliştirilen yeni teşvik sistemi vasıtasıyla ve buna paralel şekilde mal ve hizmet ihracatımızı artırmaya yönelik politikalarımız ile Türkiye istihdam piyasasını iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Sadece yeni teşvik sistemi ile son 16 ayda 240 bin kişilik istihdam öngören teşvik belgesi düzenlendi. Mal ve hizmet ihracatındaki artış da; istihdamı olumlu etkileyen faktörler arasında."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri