Çağlayan Kolejinde ‘aşure’ Yarışması

Muş Özel Çağlayan Ufuk Koleji, Muharrem ayı dolayısıyla ‘aşure’ yarışması düzenledi. Okul öğrenci velileri arasında düzenlenen yarışmaya 25 ev hanımı katıldı. Okul hizmet binası yemekhane salonunda düzenlenen yarışmaya öğrenci...

Muş Özel Çağlayan Ufuk Koleji, Muharrem ayı dolayısıyla ‘aşure’ yarışması düzenledi. Okul öğrenci velileri arasında düzenlenen yarışmaya 25 ev hanımı katıldı. Okul hizmet binası yemekhane salonunda düzenlenen yarışmaya öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi. ‘Tat ve malzeme çeşitliliği’ bakımından puana tabi tutulan aşure yarışmasında juri üyeleri puan vermede zorlandı.

Her yıl Muharrem ayında ‘aşure’ yarışması düzenlediklerini belirten Muş Özel Çağlayan Ufuk Koleji Müdür Yardımcısı Sabahattin Atlı, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Yarışmadaki asıl amaçlarının Muharrem ayı ve aşurenin önemini anlatmak için farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Atlı, “Muş Özel Ufuk Çağlayan Koleji’nin her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel aşure yarışması bu yılda tekrarlandı. Yapmış olduğumuz çalışmanın sonucu neticesinde velilerimizin aşure yarışmasına ilgisi oldukça fazla.” dedi.

“AŞURELER YETİŞTİRME YURDU ÖĞRENCİLERİNE GÖNDERİYORUZ”

Yarışmadan sonra aşurelerin yetiştirme yurdu öğrencilerine gönderileceğini kaydeden Atlı, “Böyle bir ayda birlik ve beraberliğin önemi bu şekilde vurgulamış oluyoruz.” dedi.

Yarışmaya jüri üyeliği yapan Fem Dershaneleri Muş Müdürü Bayram Güler, asıl amacın kardeşliğin pekişmesi olduğunun altını çizdi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Güler, şunları söyledi: “Güzel bir yarışma düzenlenmiş. Açıkçası birinciyi seçmek çok önemli değil şuanda, güzel bir ortamı var, kardeşlik ortamı var. Muharrem ayında kardeşliğin pekişmesi adına böyle güzel bir çalışma yapılmış ve yemek verilmiş. Evveliyatında sıkıntılı geçmiş bir ay, ama şuan için bizim için bir kardeşlik ayı olmasını düşünüyoruz. Bundan dolayı kardeşliğe maya olması düşüncesiyle bu amaçla yapılmış olan bu kardeşlik organizasyonundan dolayı teşekkür ediyoruz.”

Öğrenci velileri ise hem okula hem de öğrencilerine destek amacıyla yarışmaya geldiklerini vurguladılar.

Bir birinden lezzetli ve bol çeşitli aşure yarışmasında Halime Bulduklu birinci, Canan Yatcı ikinci ve Hatice Bulut ise üçüncü olurken aşurelerin yetiştirme yurduna teslim edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri