Çağlayan: Acentelerin, Alacak Verecek Meselesi Tır’ları Mısır’da Bekletiyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mısır’da yaşanan darbenin ardından aksayan Ro-Ro seferlerinden dolayı, TIR ve kamyonların Türkiye’ye dönüş yapamamasından, seferleri düzenleyen Türk firması SİSAD ile Mısır’daki acenteyi sorumlu tuttu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mısır’da yaşanan darbenin ardından aksayan Ro-Ro seferlerinden dolayı, TIR ve kamyonların Türkiye’ye dönüş yapamamasından, seferleri düzenleyen Türk firması SİSAD ile Mısır’daki acenteyi sorumlu tuttu. 2 firma arasındaki alacak verecek meselesinden kaynaklanan anlaşmazlıktan dolayı araçların bekletildiğini açıklayan Bakan Çağlayan, "Gerekli hukuki çalışmalar başladı. Zannedersem, bugün yarın konu çözülecek." dedi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu ile Bakanlık binasında toplantı yapan Çağlayan, toplantının ardından gazecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Mısır’a yapılan RoRo seferlerinin neden durdurulduğunu sorması üzerine, Çağlayan seferlerin durmasından dolayı ciddi problemlerin yaşandığını ifade ederek, yükünü boşaltan kamyonlar ve tırların geri dönmediğini söyledi. Olayın her aşamasında her çalışmanın yapıldığını dile getiren Çağlayan, "Belli bir sevkiyatın boşaltılması söz konusu oldu. RoRo seferlerine SİSA diye bir firma talip olmuştu. Bir önceki firma zaman zaman problemler yaşattı. Son olayla beraber, ihracatın kesilmemesi için geçişlerimizi İskenderiye ve Süveyş Kanalı'ndan geçmek üzere çalışmalarımızı yaptık. Bunun üzerine ihracatçımızı mağdur etmeyen düzenlemeler yaptık. Onlarda hayata geçtiler. RoRo firmasının Mısır’daki acente ile yaşadığı problemler var. Bu problemlerden dolayı bazı TIR'lar bekletilmektedir. Firmaların kendi aralarındaki alacak verecek meselesinden dolayı şu anda Türk kamyonları bekletilmektedir. Ve nakliyecilerimizin pasaportlarına el konuldu." bilgilerini verdi.

"GÖTÜRÜLEN TIR SAYISI 224"

2 şirket arasındaki problemlerden dolayı, bu işle ilgisi ve alakası olmayan kamyonların tutulmasının gayri hukuki olduğunu vurgulayan Çağlayan, şöforlerin pasaportlarının alındığını belirtti. TIR'ların hala tutulma eğilimi içinde olduğunu dile getiren Çağlayan, "Mısır’da 98 araç dönüş için bekliyor. Ayrıca 3 TIR 2 otobüs Suudi Arabistan’a geçmek üzere bekliyor SİSAD tarafından götürülen TIR sayısı 224. Bunların nakledilmesinde hiç bir sorun yok." diye konuştu.
Bu konudaki Türkiye’nin ağırlığını daha fazla ortaya koyduğunu kaydeden Bakan Çağlayan, firmalar aralasındaki sorunların Türkiye’yi bağlamadığına vurguladı, Çağlayan, "Orada bekletilen TIR'lar için böyle birşey yok, hukuk ortada. Arkadaşlarımla gerekli hukuki çalışmaları başlattılar. Zannedersem bugün ve yarın bu konu çözülecek. RoRo firmasını yönlendirdik. Bundan sonra daha sağlıklı getirme ve götürme olacak. Biz Mısır ile ilgili olan ilişkilerimizi devam ettirmek zorundayız. İhracatımızı arttırmak hedefimiz. Bu konu ile ilgili çalışmalarımızın devam ettiğini ve bir sıkıntının olmayacağını ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri