Çağlayan: Ab’de İşsizlik Rekor Kırarken, Bizde Geriliyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği’nde işsizlik rekor kırmaya devam ederken, Türkiye’de inadına gerilediğini belirtti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği’nde işsizlik rekor kırmaya devam ederken, Türkiye’de inadına gerilediğini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Nisan ayı istihdam verilerini yazılı bir açıklama yaparak değerlendiren Zafer Çağlayan, istihdam hacminin 25 milyon 691 bine ulaştığını ifade ederek, “Bu bir rekor, şimdiye dek görülen en yüksek çalışan sayısına ulaştık. Özellikle küresel ekonominin yeniden belirsizleşmeye başladığı bu dönemde gelen bu veri ekonomimizin ne kadar dinamik ve sağlam olduğunun bir başka göstergesi. Eminim gelecek aylarda daha yüksek rakamlar da göreceğiz.” dedi.

Çağlayan, istihdam hacminin geçen aya göre yaklaşık 700 bin, geçen yıla yaklaşık 1,3 milyon kişi arttığına işaret ederek, şöyle devam etti:

“Son kriz döneminde yaratılan istihdam 6 milyona yaklaştı. Dünyanın başka bir ülkesinde böyle bir performans göremezsiniz. AB ülkelerinde 26 milyondan fazla işsiz var ve bu sayı son 4 yılda 4 milyon artış gösterdi.
Bizde ise inadına gerileyen bir işsizlik var. Ama 9,3 bize yetmez, hedefimiz orta vadede mutlaka 6-7 düzeyine inmek. Şu anda 2 milyon 641 bin işsizimiz var. Umuyorum ki yaz aylarında bu sayı da gerileyecek. Gerek mal gerek hizmet ihracatındaki performansımız, gerek teşviklerdeki sıçrama istihdama olumlu katkı yapıyor ve yapmaya devam edecek. İç talepte de bunu ivmeyi yakalarsak daha büyük bir Türkiye için önemli bir kavşağı dönmüş olacağız.”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri