Çağlar, 2015-2017 Büyüme Hedeflerini Yeterli Bulmadı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Çağlar, Orta Vadeli Program’a (OVP) konulan; 2015 için yüzde 4, 2016 ve 2017 için yüzde 5 olarak belirlenen büyüme hedeflerini yeterli bulmadı.Çağlar, Türkiye’nin bu oranları aşabileceğini vurguladı...

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Çağlar, Orta Vadeli Program’a (OVP) konulan; 2015 için yüzde 4, 2016 ve 2017 için yüzde 5 olarak belirlenen büyüme hedeflerini yeterli bulmadı.

Çağlar, Türkiye’nin bu oranları aşabileceğini vurguladı ve ’’İleri ülkeler seviyesinde milli gelir için yüzde 4-5 büyüme kâfi değildir. Türkiye, gerek konumu gerek üretimi gerek nakliye deneyimi ile daha güçlü büyüme hak etmektedir. Büyümeden yapılacak her fedakârlığın 2023 hedeflerinden bizi adım adım uzaklaştıracağını unutmamalıyız.“ dedi.

Yapısal reformlara önem verilmesi gerektiğini dile getiren Çağlar, “Yeni yol haritamızın en önemli yanı, ekonomimizi yenilikçi üretim yapısına kavuşturmak olmalı.“ önerisinde bulundu.

Gerek OVP gerek Merkez Bankası enflasyon hedeflerinde sapmaların üretim ve ticaret için belirsizliklere neden olduğundan yakınan Çağlar, “Bu sapmaları salt mevsimsel ve konjonktürel nedenlerle açıklamak mümkün değildir. Burada makro ve mikro önlemlerin aciliyeti ortaya çıkmaktadır.“ ifadelerini kullandı.

İTO Başkanı, sanayicinin ve ticaret erbabının önünün yapısal reformlarla açılabileceğini anlattı ve şunları kaydetti:

“Programda öngörülen istikrarlı ve güçlü büyümeyi ancak verimliliği ve tasarrufu artırarak, ayrıca sanayileşmeyi süratlendirerek mümkün kılabiliriz. Bu nedenle OVP’de özel sektör önderliğinde ihracata dayalı, rekabetçi üretim yapısının ilerletilmesi hedeflerini çok yerinde buluyoruz.“

İbrahim Çağlar, “Makro ekonomik istikrarın en büyük güvencesi sıkı maliye politikasıdır. Bu çerçevede kamu maliyesinde olumlu gidişatın devam edeceğinin programda yer alması memnuniyet verici.“ dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri