Çağla tezgaha girdi

Bahar mevsiminin habercisi olan badem ve kayısı çağlası tezgaha girdi. Fiyatıyla el yakan çağlaların kilosu 15 liradan satılıyor. Önümüzdeki hafta ise fiyatların düşmesi bekleniyor

Bahar mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte sebze ve meyvelerde yazlık ürünler tezgaha girmeye başladı. Baharın habercisi olan badem ve kayısı çağlası da tezgahlardaki yerini aldı. Konya'nın tarihi pazarlarından Muhacir Pazarı'nda geçen hafta kilosu 30 lira olan badem çağlası bu hafta 15 liradan alıcı buldu. Kayısı çağlasının kilosu da 30 liradan 10 liraya kadar düştü.

Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki illerden gelen çağlalar vatandaşın ilgisini çekiyor. Özellikle hamile bayanlar, çağlanın fiyatına aldırış etmeden alıyor.

Pazar esnaflarından Mesut Can, havaların soğuk olmasına rağmen sahil kesimlerinde seradan dolayı yazlık sebze ve meyvelerin yetişmeye başladığını söyledi. Badem ve kayısı çağlasına ilginin yoğun olduğunu ifade eden Can, “Vatandaş, tadını merak ettiği için birkaç kilo almıyor ama 250 gram da olsa alıyor. Özellikle hamile bayanlar kilosu 30 lira olduğu zamanlar da bile aldı. Önümüzdeki haftalar da fiyatı çok daha fazla düşecektir. Yeni mahsul olduğu için fiyatların bu kadar yüksek olması normal” dedi.

FİYATLAR NORMALLEŞİYOR

“Şeker aşı” taze fasulyenin de ye mahsul olduğunu ifade eden Can, “Geçen hafta sezonu 15 liradan açtık. Bu hafta ise kilosu 10 liraya kadar düştü. Artık pazar önümüzdeki haftadan itibaren çok daha hareketli olur. Aynı şekilde fiyatlarda düşmeye başlar. Konya'daki fiyatlar Türkiye ortalamasının altında. Bunda Akdeniz Bölgesi'ne yakın olmamız etkili” diye konuştu.

Pazarın zam şampiyonun sivri biber olduğunu belirten Can, “Şu an biberin kilosu 6 liraya kadar çıktı. Diğerlerinde ise anormal bir fiyat artışı yok. Sadece geçen haftadan fiyat artışı olan tek sebze biber oldu. Portakal da 2 liraya kadar çıktı. Kar yağışı fiyatları etkilemedi. Çilek de 5 liraya satılıyor. Vatandaşın özlediği meyveler artık mutfaklarına girmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Pazardaki diğer sebze-meyve fiyatları ise şu şekilde: “Domates 1 lira, salatalık 1.50-2 lira, sivri biber 5-6 lira, köy biberi 5 lira, patlıcan 3 buçuk lira, kabak 2 lira, nar 2 lira, limon 1 buçuk lira, elma 1-2 lira” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri