Çağıran: Konyasporda yeniden vitrine çıktım

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından çıkarılan Tam Saha Dersinin 93. sayısı çıktı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından çıkarılan Tam Saha Dersi’nin 93. sayısı çıktı. Derginin sayısında yer verilen Süper Lig ekiplerinden Bursaspor forması giyen futbolcusu Musa Çağıran, geçtiğimiz yıllarda formasını terlettiği Konyaspor ile ilgili açıklamalar yaptı. Futbolda çok erken yol alan oyunculardan birisi o. 15 yaşında 3. Lig’de oynayan ve aynı yaşta U18 Genç Millî Takımı’na çağrılan, 16 yaşında Bank Asya 1. Lig’de forma giyen Çağıran 18 yaşında Galatasaray’a transfer oldu. Ancak burada forma şansı bulamayan Çağıran, Konyaspor’da bir sezon forma giydikten sonra Bursaspor’a transfer oldu. Çağıran, verdiği röportajda Konyaspor ile yeniden vitrine çıktığını söyledi.

BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRDİM

Futbol yaşantısına İzmir’de başlayan Çağıran, Konya doğumlu bir futbolcu ve babasının da futbolcu çok sevdiğini ve Konyaspor’un alt yapısında futbol oynadığını belirtti ve futbolcu olmasını babasına borçlu olduğunu söyledi. Çağıran futbol yaşantısı içerisinde kendisine Konyaspor ile ilgili yönetilen sorulara ise şöyle cevap verdi: “Konyaspor’a kiralık gitmeyi ben istemiştim. O günkü konumuma oynayarak gelmiştim ve ancak oynarsam yine kendimi bulabileceğimi biliyordum. Bu nedenle Konyaspor’a gitmek inanılmaz faydalı oldu. Yarım sezonum boşa geçmemiş oldu. Kiralık gitmek genç oyuncular için risktir ve ben bu riske iki kere girdim ama ikisinden de yüzümün akıyla çıktım. Galatasaray’a transfer olurken Bank Asya 1. Lig’de göz önünde bir oyuncuydum ama orada oynamayınca bir anda geri planda kaldım. Konyaspor’da ise yeniden vitrine çıktım. Çok başarılı bir sezon geçirdim ve ertesi sezona zemin hazırladım.

Tek hedefim ortaya koyduğu iyi performansla Galatasaray’a geri dönmek ve orada kalıcı olmak olduğunu ifade eden Çağıran; “İşler planladığım gibi gitmedi. Transferin son gününde Bursaspor’a gittim. Bence bu transferin gerçekleşmesinin tek nedeni Sercan Yıldırım transferinde takas olarak kullanılmam değildi. Çünkü başlangıçta benim ismim takasta geçmiyordu. Ancak Konyaspor’da ki performansımı beğenen ve Bursaspor’a faydalı olacağımı düşünen Ertuğrul Sağlam Hocamızın isteği ile transferim gerçekleşti” dedi.

Öncelikli hedefinin Bursaspor’da sürekli oynamak olduğunu belirten Çağıran sözlerini şöyle tamamladı: “Zaten her şey oynamaktan geçiyor. Futbolcu oynadığı zaman bir yerlere gelebiliyor. Bursaspor’da sürekli oynadıktan sonra ikinci hedefim A Millî Takım’a gidebilmek. Her oyuncu gibi benim de en büyük hayalim bu. Alt kategorilerde defalarca giydiğim bu formayı A Millî Takım’da da sırtımda taşımayı çok istiyorum. Bir sonraki aşamada ise Avrupa’da oynamak niyetindeyim. Çünkü Bursaspor Türkiye’nin beşinci büyüğü ve buradan sonrasının Avrupa olduğunu düşünüyorum. Bursaspor bugün geldiği nokta açısından Avrupa tarafından da izlenen bir kulüp. İtalya’yı ve İtalya Ligi’ni çok seviyorum. Orada yaşamayı ve oynamayı çok isterim.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri