Byegm’nin Hakemli Dergisinin İlk Sayısı Çıktı

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından hazırlanan ve editörlüğünü Prof.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından hazırlanan ve editörlüğünü Prof. Dr. Naci Bostancı’nın üstlendiği 'İ&D İletişim ve Diplomasi' adlı hakemli derginin 'Yeni Medya' temalı ilk sayısı çıktı.

        Her sayısının ana konusu tematik olarak belirlenecek derginin, kendi alanında temel başvuru kaynakları arasında yer alması, farklı dillerde yayın yaparak uluslararası bir boyut kazanması, ilişkili çevrelerde karşılık bulması ve katkı sağlaması amaçlandı.

        Bir kamu kurumu olan BYEGM’nin sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda ve öngörülen yayın planlaması çerçevesinde dergi, akademik çevrelere, medya ve düşünce kuruluşlarına, basın meslek örgütlerine ve ilgili kurumlara akademik çevrelere, medya ve düşünce kuruluşlarına, basın meslek örgütlerine ve ilgili kurumlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

        Ayrıca, daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla genel müdürlüğün (www.byegm.gov.tr) ve derginin (www.iletisimvediplomasi.com) internet sayfalarında elektronik olarak ve dijital yayın ortamında sunulacak.

        İLK SAYI 'YENİ MEDYA' TEMALI

'Yeni Medya' temalı ilk sayıda iletişim ve yeni medya alanlarının önde gelen akademisyen ve uzmanlarının kaleme aldığı; 'Web 1.0’dan Web 2.0’a Barış ve Demokrasi Partisi: 2011 Genel Seçimlerinde Facebook Kullanımından Bir Kesit', 'Bâb-ı Âli’den Tablet Gazetelere Basın İşletmeciliği', 'Boston Maratonu Patlamaları Sonrasında Yeni Medya, Gazetecilik ve Kredibilite Meseleleri', 'Sıradan İnsanın Yükselişi: Sosyal Medya Şöhretleri', 'Teknolojik Değişimin Siyasal Alana Yansımaları: İsveç Korsan Partisi Üzerine Bir Araştırma', 'Yeni Medya Çağında Dönüşen Toplumsal Hareketler ve Dijital Aktivizm Hareketleri' başlıklı makalelerin yanı sıra 'Türkiye’de Sosyal Medya Raporu', 'Teknoloji ve İnternetle Yeniden Şekillenen Medya' ve 'Yeni Medya ve Siber Protesto Hareketleri' başlıklı rapor ve yorum yazıları yer aldı.

        Altı ayda bir yayımlanacak derginin 'Çocuk ve Medya' temasının ele alınacağı ikinci sayısı için makale kabul süreci başladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri