Buzlu yolda yürürken dikkatli olun uyarısı

Yağan karla birlikte buz pistine dönen yollarda yürüyebilmek bir hayli zor. Özellikle Konya’da caddelerde ve yollarda meydana gelen buzlanma kimi vatandaşların düşmelerine sebep olurken bu düşüşler çeşitli kırık ve çıkıklarla sonuçlanabiliyor.

Yağan karla birlikte buz pistine dönen yollarda yürüyebilmek bir hayli zor. Özellikle Konya’da caddelerde ve yollarda meydana gelen buzlanma kimi vatandaşların düşmelerine sebep olurken bu düşüşler çeşitli kırık ve çıkıklarla sonuçlanabiliyor. Uzmanların ifadesine göre buzda yürürken de sık aralıklarla yere bakmak önemli. Öyle ki yürünen zemin bilinmeli ve ona göre tedbir alınmalı.

DÜŞMEMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Uzmanlar, buzlu yolda yürürken dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı: “Yürürken büyük adımlar atılmamalı. Kısa ve yavaş adımlar düşme riskini azaltacaktır. Nitekim karlı zemin üzerinde koşmak ve ani hareketlerde bulunmak düşmek için yeterli bir sebep. Yürürken ellerin dolu olmaması da önemli bir etken. En az bir elin boşta olması dengeyi sağlama konusunda yardımcı bir etken. Ellerin cepte olmaması da bu konuda önemli. Cepte olan elleriniz dengeyi daha kolay bozar. Giyilen ayakkabının tabanı da önemlidir. Ayakkabının yürünülen zemine tam oturması gerekir. Zemini pürüzsüz ayakkabılar kaymayı kolaylaştıracağı gibi ağır ayakkabılar da yürümeyi zorlaştırır. Bunun yanında nasıl yüründüğü de önemlidir. Dizleri biraz bükülü tutmak denge sağlama konusunda faydalı olabilir. Kestirme yolların tercih edilmemesi gerekir. Nitekim kestirme yollar daha az kullanıldığı için kar ve buz yoğunluğu fazladır. Yürürken ayrıca pürüzsüz yüzeylerden kaçınılmalıdır. Son olarak olası bir düşme anında panik ve korkuya kapınılmaması gerekir.”

EYYÜB KARAKUZU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri