Büyüme krize yansıdı

Ekonomik göstergeler yeni bir krizi gösteriyor... Şimşek’in istifa ettiği haberleri “Saray” tarafından yalanlanmadı

TÜİK’in açıkladığı büyüme rakamları üzerinden kopan fırtına dinmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MYK’da ekonomi yönetimini “Arkamdan iş çeviriyorlar, olumsuz tablo çiziyorlar” şeklinde sert bir dille bir kez daha eleştirdiği ortaya çıkarken, ekonominin dümenindeki isim Mehmet Şimşek ise “istifa etti” söylentilerini doğrularcasına sessizliğe gömüldü.

Tüm uğraşlara rağmen et fiyatları arttı

Aynı MYK’da et fiyatları konusunda da gerilim yaşandığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bakıyorum kıyma iki lira artmış. Et fiyatları düşmüyor. İlgili bakanlık ne gerekiyorsa yapsın” demesinin ardından Gürcistan’dan vücutlara sarılıp getirilen etlerin de gündeme geldiği öğrenildi. MYK üyelerinin “oradan 5 liraya alıp ülkemizde 40 liraya satıyorlar” demesi üzerine salonda gerilimin daha da arttığı belirtilirken söz konusu haberlerin dizüstü bilgisayardan Erdoğan’a da gösterildiği söyleniyor.
 

TÜİK rakamlarının açıklandığı gün olaya sadece Millî Gazete farklı açıdan bakmıştı... O günden beri de tartışmalar devam ediyor...

İbrahim Kalın'dan Şimşek açıklaması

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ekonomi cephesinden de istifa haberleri geliyor. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in son 4 gündür resmi programlarda dahi görünmemesi bu iddiaları güçlendiriyor.

Dün kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Şimşek’in istifa ettiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine, “Bu şu anda bir iddia. Bize gelen bir şey yok bununla ilgili” diyerek açık kapı bıraktı.

Dünyada değer kaybediyor Türkiye'de rekor kırıyor

Aradan geçen bir yıllık süreçte; Euro, Japon Yeni, İngiliz Sterlini, Kanada Doları, İsveç Kronu ve İsviçre Frangı gibi uluslararası piyasalarda yüksek hacme sahip, gelişmiş ülkelerin para birimleri karşısında dolar endeksi 103,50’den 89,75’e gerilerken dün ülkemizde tarihi rekora imza attı.

2017’ye 3.90’dan başlayan Dolar, gelişmiş para birimlerindeki kayıplarına rağmen dün serbest piyasada 4.04’ü gördü...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri