Büyükşehirde bayram mesaisi yoğun geçti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyada rahmet ve bereket ayının ruhuna uygun güzel bir Ramazan ayı yaşandığını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin yoksulları, yetimleri, kimsesizleri gözettiğini, Somali’de açlık çekenler için yardımlar yapıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, fiziki çalışmaların gece-gündüz devam ettiği Ramazan’a kültürel etkinliklerin de ayrı bir renk kattığını söyledi.
RAHMET AKŞAMLARI
Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdikleri 100 Günde 100 Etkinlik programlarının Ramazan ayında Rahmet Akşamları ismiyle devam ettiğini anımsatan Başkan Akyürek, her akşam ünlü sanatçıların yer aldığı konserlerin onbinlerce Konyalıyı Kültürpark’ta buluşturduğunu kaydetti.
MAHALLE İFTARLARI’NA 80 BİN KİŞİ KATILDI
İftar saatlerinde ihtiyaç sahiplerinin evlerinde ziyaretlerde bulunduklarını belirten Başkan Akyürek, geleneksel olarak düzenledikleri Mahalle İftarları’nı bu yıl da sürdürdüklerini dile getirdi. Başkan Akyürek, komşular arası ilişkileri geliştiren Mahalle İftarları’nda 80 bin kişiyi buluşturduklarını vurguladı.
SOSYAL KART YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıldır başarıyla uygulanan ve Türkiye’ye örnek olan Sosyal Kart yoluyla Ramazan ayında 4 bin 21 haneye yardımda bulunulduğunu kaydeden Başkan Akyürek, ihtiyaç sahiplerinin hane sayısına göre rakamların yüklendiği Sosyal Kart ile anlaşmalı alışveriş merkezlerinden istediklerini alabildiklerini, böylelikle sağ elin verdiğini sol elin görmediğini ifade etti.
FEN İŞLERİ EKİPLERİ GECE DE ÇALIŞTI
Ramazan ayının yaz sezonunda yaşanması nedeniyle belediyelerin tüm birimlerinin çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü kaydeden Başkan Akyürek, Fen İşleri ekiplerinin günlük mesailerinin yanında gece saatlerinde de asfalt çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.
DİLENCİLERLE MÜCADELE EDİLDİ
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin Ramazan ayı boyunca dilencilik yapanlara karşı etkin mücadele ettiğini ve istismarı önlediğini belirten Başkan Akyürek, iftarda ve sahurda çalışan tüm nöbetçi ekiplere Konya halkı adına teşekkür etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri