Büyükşehir Ve Ego’da ‘sosyal Denge Tazminatı’ Usulsüzlüğü İddiası

CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı son oturumunda ilginç bir ‘adaletsiz tazminat dağıtımı’ iddiası gündeme getirdi. Meclis’ten alınan kararla çalışanlara ödenen ‘sosyal...

CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı son oturumunda ilginç bir ‘adaletsiz tazminat dağıtımı’ iddiası gündeme getirdi. Meclis’ten alınan kararla çalışanlara ödenen ‘sosyal denge tazminat’ı ödemelerinin ASKİ’de adaletli dağıtıldığını belirten Yılmazkaya, EGO ve Büyükşehir’de ‘birim amirlerinin’ inisiyatifine bırakıldığını ileri sürdü. Yılmazkaya, bu kurumda sürekli işe gelen bazı personele yüzde 20 oranında ödeme yapıldığını ancak işe gelmeden maaş alan bazı personele ise daha yüksek miktarda ödeme yapıldığını ifade etti. Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, konuyu araştırıp Meclis’e bilgi vereceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, belediye çalışanları arasında ‘ayrımcılık’ yapıldığı iddiasını gündeme getirdi. Söz alan Yılmazkaya, 10/05/2014 gün ve 803. nolu Belediye Meclis kararı üzerine, 30/06/2014 ve 31/12/2015 tarihleri arasında geçerli olmak üzere ilk kez 15/07/2014 tarihinde 45 günlük personele sosyal denge tazminatı ödendiğini söyledi. Performans kriterlerine göre ve birim amirlerince belirlenen oranlarda yüzde 20’den yüzde 100’e kadar ödeme yapıldığını belirten Doğan Yılmazkaya, “Birim amirlerince takdir edilen tazminat miktarlarının ilk uygulamasında; keyfi, hakkaniyetten uzak, adaletsiz ve iç barışı bozacak şekilde davranıldığı ve bu sebeple çalışanlar arasında huzursuzluğa neden olduğu bilinmektedir.” ifadelerini kullandı. ASKİ Genel Müdürlüğü’nün uygulamadaki haksızlıkları önlemek amacıyla personeline yüzde 60 oranında ödeme yapılmasını kararlaştırdığını kaydeden Yılmazkaya, EGO Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir’de ise sorunun devam ettiğini vurguladı.

“BİRİM AMİRLERİ TAKDİR YETKİSİ KÖTÜYE KULLANIYOR”

Birim amirlerinin görevlerini kötüye kullandığını, haksızlık yapıldığını belirten Yılmazkaya, bu durumun iç barışı da bozduğunu söyledi. Siyasi sebeplerle farklı tazminat oranlarının ödendiğini vurgulayan Yılmazkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Örneğin EGO’da Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nda işe gelmeden maaş alan uzman ve personele değişik oranda tazminat uygulanırken, her gün işe gelen ve verilen görevi yerine getiren personele ise en düşük yüzde 20 oranı uygulanmıştır. Bu anlatılanlar doğru ise birim amirleri kendilerine verilen takdir yetkisini kötüye kullanırken, siyasi düşünce gibi ayrım yaparak, kişilerin yarar ve zararını hedef tutan davranışlarda bulunmakla, hem devlet memurları kanununa göre suç işlemekte hem de telafisi mümkün olmayacak şekilde iç barışı bozduklarının farkında olmalıdırlar. Bu konunun araştırılması ve meclise bilgi verilmesi doğru olacaktır. Umuyorum v diliyorum ki bundan sonraki değerlendirmelerde objektif kriterler uygulanır. Büyükşehir Belediyesi’nde iç barışımız devam eder, bozulmaz.”

MECLİS BAŞKANVEKİLİ ÖLMEZ: ARAŞTIRIP MECLİS’E BİLGİ VERECEĞİM

CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya’nın belediye personeline farklı miktarlarda tazminat ödendiğine dair eleştirilerine cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, EGO’da ne olup-bittiğini bilmediğini, araştırıp Meclis’e bilgi vereceğini açıkladı. Ölmez, “EGO’da ne olup bitiyor ben bilmiyorum. Konuyu incelerim Meclis’e de bilgi veririm. Ancak söylediğiniz tarzda siyaset yapılıyor diyorsanız, biraz da cümle kendisini ele veriyor. Siyaset yapıp memur kimliğinin dışına taşmış, şimdi muzdaripler. O memur nasıl tespit edildi de CHP’li olduğu da üstüne gidiliyor. Bir inzibat araştırması yoktur. Büyük ihtimalle memuriyetin ötesine taşmıştır, dikkat çekmiştir, normal olmayan bir şeyler yapmıştır. Ama olmamıştır demiyorum, bilmiyorum çünkü. Sonucunu kendi gözlerimle görmek istiyorum, sonucunu da sizinle paylaşırım.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri