Büyükşehir Davası 2 Eylül’e Ertelendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aralarında bulunduğu 129 sanıklı belediyede yolsuzluk davasına devam edildi. Özel yetkili mahkemelerin kanun değişikliği ile kapatılmasının ardından ilk kez 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aralarında bulunduğu 129 sanıklı belediyede yolsuzluk davasına devam edildi. Özel yetkili mahkemelerin kanun değişikliği ile kapatılmasının ardından ilk kez 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 2 Eylül’e ertelendi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülürken özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen davanın 9. duruşmasına, tutuksuz sanıklar Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tutuksuz sanıklar ile sanık avukatları katıldı. Sanık avukatları, İZBAN tanıtım filmi bilirkişi raporunu inceleyemedikleri için ek süre talep etti. Ayrıca özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından davanın asliye ya da sulh ceza mahkemelerinde görülmesi gerektiğini belirterek görevsizlik talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, bilir kişi raporlarının incelenmesi ve avukatların karşı beyan hazırlaması için ek süre verilmesine, görevsizlik talebinin ise reddine karar verdi. Duruşma, 2 Eylül 2014 tarihine ertelendi. Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Öyle görünüyor ki, daha çok gidip geleceğiz. 2 Eylül’de yine buradayız. Sanıyorum ki, 7. Ağır Ceza Mahkemesi araştırmaya sıfırdan başlıyor. İnşallah bir daha mahkeme değişmez de, biz de bir daha sıfırdan başlamayız. Mahkeme heyeti değerlendirecektir, raporunu alacaktır ondan sonra da durum değerlendirilecektir. Umuyorum süreç en kısa zamanda sonuçlanır ve biz de arkadaşlarımızla birlikte huzura kavuşuruz." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri