"Büyükşehir Belediyesi göçebe yaşıyor"

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam; “Büyükşehir belediyesi göçebe yaşıyor. Bina tutuyorlar. Tadilat yapıyorlar. Orası olmuyor başka yere taşınıyorlar. Hem taşındıkları yeri hem de çıktıkları yeri tekrar tadilat yaptırıyorlar.” dedi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Haziran ayı İl Divan Toplantısı, Konya İl Teşkilatı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Başkanı Hüseyin Saydam, İl Müfettişi Ali Mücevher, İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları ve teşkilat mensupları katıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam; “Bir salgın dönemi yaşadık, inşallah bitsin diye dua ediyoruz. Daha önce de ifade etmiştim. Salgınla birlikte doktorlar, hemşireler, hastaneler yoğun bir çalışma içerisine girdiler. Toplumun sağlığı için sonuna kadar çalıştılar, hâlâ da fedakârlık yapmaya devam ediyorlar. Kendilerine müteşekkiriz. Onlar da bizim gibi insanlardı. Virüs kapma olasılıkları bize göre daha fazlaydı. Onların da aileleri, çocukları, eşleri vardı. Ama buna rağmen; sağlıkçı oldukları için bu topluma karşı sorumlu olduklarını bildikleri için, virüse rağmen, salgına rağmen çalışmalarını aksatmadılar. Toplum sağlığı için kendi sağlıklarını tehlikeye attılar. Bizler de teşkilat olarak toplumun beden sağlığı için çalışmakla beraber, ekonomik, psikolojik, sosyal ve yaşam sağlığı yerinde olsun diye mücadele veriyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Bu dönemde bizler de belli tedbirleri alarak toplum sağlığı için çalıştık, gayret ettik. Çalışmaya da devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz mevcut ekonomik, sosyal, siyasal durum ve hükümetin acizliği ister istemez erken seçim tartışmalarını diri tutuyor. Hem siyasiler hem de vatandaş bunu konuşuyor. Yine ülkenin içinde bulunduğu sistem itibari ile de iktidar da dahil kimse ittifak yapmadan, herhangi bir ittifaka da girmeden seçimde başarı elde etmesi mümkün görünmüyor. Mutlaka bir ittifakın içinde yer alması gerekiyor. Haliyle her seçim lafı gündeme geldiğinde ittifak lafı da birlikte anılıyor.” dedi.

YILLARDIR AYNI OYUN OYNANIYOR

Saydam, konuşmasının devamında ise; “Ülke bu mesele üzerinden kutuplaştırılıyor. Ama Saadet Partisi olarak bu kutuplaşmanın bir tarafı olmadık bundan sonra da olmayacağız. Kutuplaşmaya izin vermemek adına da milletimizin içinde bulunduğu gerçek gündemi sıcak tutmaya çalışıyoruz. Ortada seçim yok, bir şey yok. Ama görüyorsunuz her gün seçim ittifakları ile yatıp seçim ittifakları ile kalkıyoruz. Neden? Çünkü işleri güçleri algı oluşturmak. Vatandaşı kendi yaşadıklarından uzak tutmak. Medya cambazlarını oynatıp cambaza bak numaraları ile vatandaşın asıl gündemi kendisini unutturmak. Kendileri bir taraftan, trolleri bir taraftan, yandaş medyası ve oradaki yazar-çizer takımı bir taraftan, TUİK bir taraftan algı oluşturarak aslında uçuyoruz, uzaya çıkıyoruz, her taraftan gaz fışkırıyor, ekonomi şu kadar büyüdü, ihracat rekorları kırıyoruz neler neler. “Trafikteki araçları görmüyor musunuz? AVM’ler tıka basa dolu.” gibi bir sürü laf kalabalığı. Vatandaşta ne zannediyor? Herhalde diyor bir ben varım sıkıntılı olan. Herkesin durumu iyi. Bir ben zorlanıyorum geçinmek için diyor. Biz de Saadet Partisi olarak vatandaşımıza gündemini tekrar hatırlatarak, vatandaşımıza diyoruz ki; her ne kadar başka gündemlerle sana unutturmaya çalışsalar da aslında senin geçim diye bir problemin var. Ekonomik sıkıntıların var. Ve bu konuda yalnız değilsin. Aslında herkesin türlü türlü problemleri var. Diyoruz ki bu problemler küçük bir mutlu azınlığın dışında hepimizin problemi diyoruz. Ülke bu şekilde yönetilmez diyoruz. Aslında bu ülkenin yeterli kaynağı da var. Ama sana vermiyorlar, sana yedirtmiyorlar, kendileri bölüşüyorlar diyoruz. Yıllardır aynı oyun oynanıyor. Artık yetmez mi? Yetmez mi bu kadar kandırıldığımız? Yahu 90 – 100 senedir şu millete ağız tadıyla bir helva yapıp yemesini çok gördünüz. Mutlaka bir şeyi eksik veriyorsunuz. Sol iktidar gelir, un verir, şeker verir yağ vermez, sağ iktidar gelir, şeker verir, yağ verir un vermez, başka biri gelir şeker vermez? Nedir bu milletin sizden çektiği ya? Ne zaman bu insanlar bir helva yapıp da ağız tadıyla yiyecekler? 100 yıldır eziyet ediyorsunuz? Yapmayın Allah aşkına. Sadece bizim iktidar olduğumuzda 96-97 de insanımıza unu, yağı, şekeri verdik; vatandaşımız tam helvayı yapmış ağız tadıyla şöyle oturup yiyecekti ki. Bu sefer de el birlik olup sofrayı devirdiniz. Yine yedirtmediniz. Artık yeter. Nedir bu milletin sizden çektiği?” ifadelerini kullandı.

ALGILARA KANMAYIN

Saadet Partisi’nin mazisinin tertemiz olduğunu ifade eden Saydam; “Buradan milletimize sesleniyorum. Lütfen sizler de bir düşünün. Kim hayrınıza iş yapıyor, kim şerrinize iş yapıyor. Aklıselimle bir düşünün ona göre karar verin. Artık algılarınızla oynanmasına izin vermeyin. Cebinizi siz biliyorsunuz. İktidar partisi gibi düşünmezseniz başınıza gelenleri siz biliyorsunuz. Hakkınız olan bir işinizin bile bürokratik engellerle nasıl engellendiğini sizler yaşıyorsunuz. Artık uyanın! Bir de bizimle ilgili size söylenen yalan yanlış bir şeyler var. Allaha şükür kendi tarihimiz içerisinde üzerimize uygulanan baskılara rağmen, darbelere rağmen, 4 tane partimiz kapatılmış olmasına rağmen ülke ve milletimiz menfaati dışında hiçbir adım atmadık. Var mı yanlışlık var mı? Varsa bir yanlışımız koyun ortaya. Yahu bırakın bilerek yapmayı, bilmeyerek bile bir yanlış adımımız olmamıştır. Allaha çok şükür “yanıldık”, “hata yapmışız” diyeceğimiz hiçbir açıklamamız, hiçbir adımımız yok. Geriye dönüp sileceğimiz ne bir tweetimiz var ne bir paylaşımımız var ne de yalan yanlış adamlarla verdiğimiz bir fotoğraf karesi. Mazimiz tertemiz elhamdülillah. Burada vatandaşlarımıza diyoruz ki; bu meselede de algılara kanmayın. Siz bizi biliyorsunuz. Birilerinin demesine değil de bizim ne yaptığımıza, bizim ne dediğimize bakın. Biz bu ülkenin en köklü partilerinden biriyiz. Allaha çok şükür bugüne kadar hiçbir yanlışa, kötülüğe bulaşmamışsak önce Allah’ın yardımı, sonrasında ise kendi aklımız, ferasetimiz, basiretimiz sayesinde bulaşmadık. Eğer bugün bize filanla beraber, feşmekanla beraber yaftasını yapıştırmaya çalışanların aklına uysaydık aynı onlar gibi olurduk. Biz 52 yıllık siyasi geleneği olan, tecrübesi olan bir siyasi hareketiz. Yasal sınırlar içerisinde nerede duracağımıza da ancak biz karar veririz. Kimsenin aklına ihtiyacımız yok. Biz kimsenin marabası filan değiliz. Herkes aklını kendine saklasın.” şeklinde konuştu.

YEREL YÖNETİMLER, TALİ İŞLERLE VAKİT GEÇİRİYOR

Yerel problemlerle ilgili de konuşan Saydam; “Ülke yönetilemediği gibi, şehirlerimiz de yönetilemiyor maalesef. Kronik problemlerimiz olduğu gibi duruyor. Hiçbir adım da atıldığını görmüyoruz. Ulaşım, trafik her geçen gün daha da keşmekeş hale geliyor. Banliyö, metro filan denmişti. 2021’in yarısına geldik hiçbir gelişme yok. Hem ovamızın yıllardır bekleyen tarımsal sulama için su problemimiz var, geçenlerde büyükşehir belediye başkanımız açıkladı içme suyumuzda da sıkıntı varmış. Bazı ilçelerimizin, bazı mahallelerimizin su problemi çözülmüyormuş. Lâdik mahallemizin yüksek yerlerine suyun gelmediğini söylüyor mahalle halkımız. Böyle bazı mahallelerimizin su probleminin olduğu dönem dönem kulağımıza geliyor. Artık yerel yönetimlerimiz asli vazifesini yapmaz yapamaz hale gelmiş. Tali işlerle vakit geçiriyorlar. Her şey yazboz tahtasına döndü. İleriye dönük bir planlamalarının olmadığını görüyoruz. Kendi partilerinden olmasına rağmen kendinden önceki başkanı karalayan, onun yaptıklarını beğenmeyen bir yönetim anlayışları var. Kendi aralarında birbirinin yaptığını beğenmez bir tavırları var. Bizi ilgilendirmez ama ceremesini biz çekiyoruz. Birisi bir sürü para döküyor restoran uçak yaptırıyor. Sonra kapatılıyor parası milletin cebinden. O orada dururken bir de tramvay kafe deneyecekler. Yarın onun akıbeti ne olacak Allah bilir. Birisi Aslım Caddesi üzerine binlerce ağaçlık orman yapmış. Sonra başka biri gelip onu oradan kaldırıyor. Belki yüzlercesi kurudu taşınmadan dolayı. Ceremesi halkın sırtına. Önceki belediye başkanımız Mevlâna Civarında onlarca evi milyonlar harcayarak bölgenin yapısına uygun olarak restore ettirmiş. Yakın bir zamanda birçoğu yıkıldı. Bizim sırtımızdan. Belediye göçebe yaşıyor. Bina tutuyorlar. Tadilat yapıyorlar. Orası olmuyor başka yere taşınıyorlar. Hem taşındıkları yeri hem de çıktıkları yeri tekrar tadilat yaptırıyorlar. Milletin sırtından. Euro ile tramvay alınmış. O tarihlerde Euro 3 TL civarında imiş. Şimdi Euro 10 TL’yi geçti. Fark milletin sırtına. KOP projesi kapsamında ovaya su getirmek için Ahi kanalı yapılmış. Yapan müteahhit düzgün yapmamış. Su kanalları patlamış. Hem ovaya su gelemiyor. Hem de yeniden yapılacak yine bizim sırtımızdan. Sille tarafına Necmettin Erbakan Üniversitesi için TOKİ tarafından maden sahası üzerine konut yapılmıştı. Danıştay madenci işletmenin itirazı üzerine yıkım kararı aldı. Neticede attıkları bu yanlış adımın cezasını millet olarak biz ödüyoruz. Daha dün haberi çıktı Şehir Hastanesinin bahçesindeki ağaçların birçoğu bakımsızlıktan mı, yanlış ekimden mi nedendir bilinmez kurumuş. Yazıktır. Günahtır. Milletin parası bu şekilde çarçur edilmez. Vatandaş kendi geçimini zor sağlıyor zaten bir de sizin yanlışlarınızın bedelini ödemek zorunda mı? Diğer israflar da işin cabası.” dedi.

MUTLULUK HORMONU SALGILAYARAK ANCAK BU KADAR GETİREBİLDİLER

Saydam, konuşmasının son bölümünde ise; “Problemler çok. Biz de yıllarca bu problemleri konuşarak vakit geçirmeyiz. Yaptıkları da yapacakları da yapabilecekleri de bu. Ancak bu kadar. Mutluluk hormonu salgılayarak ancak buraya kadar getirebildiler. Ancak daha fazlasını bünye kabul etmiyor artık. Bu böyle gitmiyor artık. Bu sebeple de bizim işe el atmamız gerekiyor. Tekraren Konya’dan başlamanın zamanı geldi geçti bile. İlk seçimde hem belediyelerin hem de milletvekili olarak ağırlıklı bir çoğunluğun Saadet Partisi kadroları tarafından teslim alınması gerekiyor. 20 yıldır ilkelerimiz, prensiplerimiz doğrultusunda sapmadan dosdoğru buraya kadar geldik. Allah hepinizden razı olsun. Şu an aramızda bulunmayıp davasına sımsıkı sarılan büyüklerimizden Allah razı olsun. Aramızdan ayrılan büyüklerimize Allah rahmet etsin. İnşallah tekraren bir gayretle bu gemiyi sağ salim limana yanaştıracağız. Herkes müsterih olsun.” İfadelerini kullandı. Saydam, konuşmasının ardından, görevini Veysel Kapcı’ya devreden Doğanhisar İlçe Başkanı Mustafa Kandemir, Harun Erkan’a devreden Seydişehir İlçe Başkanı Hayri Yılmaz ve Mehmet Koçak’a devreden Taşkent İlçe Başkanı Mehmet Ali Arslan’a plaket takdiminde bulundu. Toplantı, Saadet Partisi Genel Merkezinin düzenlemiş olduğu eğitimlerin sertifika takdiminin ardından basına kapalı olarak devam etti.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri