Büyükelçi Bilgiç, Kraliçe'ye Güven Mektubunu Sundu

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği görevine 1 Temmuz'da başlayan Abdurrahman Bilgiç, bugün düzenlenen törenle Büyük Britanya Kraliçesi II. Elizabeth’e güven mektubunu takdim etti.Kraliyet’e ait özel atlı arabayla Türkiye’nin Londra...

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği görevine 1 Temmuz'da başlayan Abdurrahman Bilgiç, bugün düzenlenen törenle Büyük Britanya Kraliçesi II. Elizabeth’e güven mektubunu takdim etti.

Kraliyet’e ait özel atlı arabayla Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği'nden alınan Büyükelçi Bilgiç ve Sefire Esra Bilgiç, Kraliçe'nin resmi konutu Buckingham Sarayı'na götürüldü. Burada İngiltere Kraliçesi'ne güven mektubunu takdim eden Abdurrahman Bilgiç, daha sonra yine atlı arabayla büyükelçilik rezidansına döndü. Rezidansa girişlerinde Büyükelçi Bilgiç ve eşi, kendilerini getiren arabadaki atları havuç ve kesme şekerle besledi.

TÖREN SONRASI RESEPSİYON VERİLDİ

Büyükelçi Bilgiç ve Sefire Esra Bilgiç, tören sonrası Büyükelçilik rezidansında yabancı ülke misyon şefleri ve diplomatik personele bir resepsiyon verdi. Resepsiyonda konuşan Büyükelçi Bilgiç, güven mektubunu sunarken Kraliçe 2. Elizabeth'in iki ülke ilişkilerine ve daha önce Türkiye'ye yaptığı ziyaretlere değindiğini söyledi. Kraliçe'nin kendisine başarı ve iyi şans dilediğini belirten Bilgiç, "Ben de ilişkilerimizin siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda daha da gelişmesi için çalışacağımı dile getirdim." dedi.

Buckingham Sarayı'na gidişlerinde Büyükelçi Bilgiç'e eşlik eden İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Diplomatik Şefi Alistair Harrison da resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilerin önemine değinerek, Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç'e görevinde başarı dileğinde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri