Büyükelçi Asya Lale’ye hayran kaldı

Hollanda Büyükelçisi Jan Paul Direkse ve yanındaki heyet ilk önce Ali Yetkin’e ait Asya Lale Çumra Tesislerinde gezi ve incelemelerde bulundu. Ziraat Mühendisi Korkut Yetkin tarafından bir brifing verildi.
Hollanda Kraliyet Ankara Büyükelçisi Jan-Paul Direkse ve Hollanda Kraliyet Ankara Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Stefan Verbunt, Konya ziyaretlerinin son durağında Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar ve yönetim kurulu üyeleriyle ile Asya Lale Çumra Tesislerinde bir araya geldi. Konya’da bir dizi  gezi ve incelemelerde bulunan Hollanda Büyükelçisi Jan-Paul Dirkse, son ziyaretini Çumra’daki lale üretim merkezine yaptı. Konya’yı nasıl bulduğu sorulan büyükelçi, “Kendimi ülkemde gibi hissettim” dedi. 
Kent merkezinde incelemelerde bulunan Hollanda Büyükelçisi Jan-Paul Dirkse ve Tarım Müşaviri Stefan Verbunt, Çumra ilçesindeki Asya Lale Üretim Tesislerini de ziyaret etti. Asya-Lale Tesisler hakkında Üretim Müdürü Korkut Yetgin’den bilgi alan Büyükelçi Dirkse, lale soğanlarını yakından inceledi. Büyükelçi, Konya tarımıyla ilgili bilgiyi ise Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar’dan aldı. Hollanda’yı model gördüklerini söyleyen Taşpınar, Direkse’ye Konya’daki gözlemlerini sordu.  Büyükelçi Dirkse ise Konya'nın çok önemli ve güzel bir şehir olduğunu belirterek, “Konya'ya her gelişinde şehrin gelişimini görmekten mutlu olduğunu ve Konya'nın son yıllarda lalenin Türkiye'deki merkezi konumuna geldiğini, laleye olan özlemlerini gidermek için Mayıs ayında Konya'ya tekrar geleceklerini söyleyerek sözlerini tamamladı. Asya-Lale sahibi Ali Yetkin, Hollanda Büyükelçisi Jan-Paul Direkse’ye günün anısına bir hediye takdim etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri