Büyükataman: 'Ne Mutlu Türk’üm Diyene' Diye Haykıracağız

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, Ankara’da yapılacak mitingin temasını 'Türkiye' olarak seçtiklerini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, Ankara’da yapılacak mitingin temasını 'Türkiye' olarak seçtiklerini söyledi. 'Ne mutlu Türk’üm diyene' diye haykıracaklarını belirten Ataman, bu mitingin bundan önceki toplantılarda kullanılan 'Kuruluş', 'Bayrak', 'Birlik', 'Türkçe', 'Kardeşlik', 'Demokrasi' ve 'Kurtuluş' temalarının hepsini kucakladığını ifade etti.

İsmet Büyükataman, partisinin Ankara il başkanlığında düzenlediği toplantıda, 9 Kasım Cumartesi günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilecek miting hakkında bilgi verdi. ‘Türkiye’ temalı 9. mitingi 9 Kasım günü, İstiklal Harbi'nin kumanda merkezi olan, millet egemenliğinin sembolü TBMM’ye ev sahipliği yapan, Cumhuriyet'in başkenti Ankara’da gerçekleştireceklerini söyleyen Büyükataman, “Yapacağımız açık hava toplantısında Ankara’mızın manevi önderleri Tâceddin Veli Hazretleri ve Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin huzurunda iç ve dış mihraklara peşkeş çekilmek istenen Türkiye’mizin birliğini, bütünlüğünü korumaya bir kez daha ant içeceğiz. İstiklal Marşımızın şairi büyük vatansever Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazdığı dergâhın ve istiklal ruhunun bulunduğu başkentimizde bu ruhu yeniden canlandıracağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsı önünde Türk milletinin sesini bütün dünyaya duyuracak ve bölücü, yıkıcı unsurlarla işbirliği halindeki iktidara karşı yüz binlerce gönül hep beraber Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi’nin en yüksek sesi ile 'Ne mutlu Türk’üm diyene' diye haykıracağız.” dedi.

“KAPANMAZ YARALARI YENİDEN KANATTI”

MHP’li Büyükataman, Başbakan Erdoğan’ın terörün demokrasi eksikliğinden ve sözde kimlik baskısından doğduğuna dair 1991 yılından itibaren açıkça gördükleri kusurlu algısının, kapanmaya yüz tutmuş yaraları yeniden kanattığını savundu.

Konuşmasının büyük bölümünde AK Parti hükümetinin yaptığı icraatları eleştiren Büyükataman, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye sevdalısı, tertemiz alınlı ve milli vicdanlı Türk milliyetçileri, fırsatını bulsa şeytanla müzakereye oturmaktan dahi çekinmeyecek gafillerden, Mondrosçu zavallılardan, Sevr hayranlarından hesap soracaktır. Tüm vatandaşlarımızı 9 Kasım saat 14.00’de Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapacağımız ‘Türkiye’ mitingimize, demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyorum.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri