Büyük yürüyüşe davet

Konya Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Arif Bağcı, “Tüm vatandaşlarımızı, terörü lanetleyeceğimiz yürüyüşümüze bekliyoruz. Mazlumlara desteğimizi haykıracağız” dedi

Filistin'e Destek Platformu tarafından 30 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'de “Büyük Vicdan Yürüyüşü” gerçekleştirilecek. Gazze'ye destek, şehitlere dua için Kılıçarslan Meydanı'ndan, Mevlana Meydanı'na yürünecek, ardından da bir açıklama yapılacak. Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan yürüyüş öncesi Filistin'e Destek Platformu Taş Bina'da bir basın toplantısı yaptı. Toplantıda platform sözcüsü Konya Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Arif Bağcı oldu.

BU COĞRAFYADA YAŞAMANIN AĞIR BEDELİ VAR!

Konya Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Arif Bağcı, İslam dünyasının ve Türkiye'nin güncelde büyük problemlerle uğraştığına dikkat çekti. “Ülkemiz emperyalist kuşatma organları ve terör örgütleri ile çok çetin bir mücadele vermektedir” diyen Bağcı, “ Bu coğrafyada yaşamanın ve var olmanın ağır bir bedeli olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bir hafta önce 12 Kahraman askerimizi terörle mücadelede şehit verdik. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bu memleketi; bedeli her ne olursa olsun korumaya devam edeceğiz. Biliriz ki, ülkemiz mazlumların umudu, ümmetin koruyucusudur” şeklinde konuştu.

SİYONİST ÇETENİN DERHAL DURDURULMASI GEREKİR

Emperyalist güçlerle mücadele eden Filistinli ve Gazzelilerin bu zulme uzun yıllardır direndiklerine dikkat çeken Bağcı, şunları kaydetti: “Hiçbir ahlaki ve insanî değeri tanımayan terör devleti israil, binlerce sivili; kadın çocuk demeden katletmeye devam ediyor. Hastaneleri bombalayan ambulansları hedef alan, camileri ve ibadethaneleri yıkıma uğratan bu Siyonist çetenin derhal durdurulması gerekmektedir. Gayet iyi bildiğimiz bir husus var ki ülkemizin mücadele ettiği terörist gruplarını silahlandırıp besleyen güçler, terör devleti İsrail'i silahlandırıp destekleyenler ile aynı güç unsurlarıdır. Gazze o topraklarda ne ile mücadele ediyorsa Türkiye de bugün onunla mücadele etmektedir. Amerika ve onun Emperyalist ortaklarının coğrafyamızda bir kanser gibi besledikleri bu terör oluşumlarını ortadan kaldırmadan barışın sağlanması, huzurun ve adaletin tesis edilmesi mümkün olmayacaktır.”

KONYALILARA DAVET: SİZ DE GELİN

Filistin’e Destek Platformu olarak 30 Aralık Cumartesi günü şehitler ve Gazzeliler için yürüyüş yapacaklarını, ardından da bir miting organize edeceklerini dile getiren Konya Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Arif Bağcı, yürüyüşün saat 14.00'da Kılıçaslan Meydanından başlayacağını, Mevlana Meydanında son bulacağını ifade etti. Bağcı, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Mevlana Meydanında şehitlerimiz için Kur'an kurslarımızda ve camilerimizde okunan hatimlerin duasını yapacak ve yüksek bir sesle terörün karşısında ve mazlumların yanında olduğumuzu haykıracağız. Buradan şehrimizdeki bütün vatandaşlarımızı, terörü lanetleyeceğimiz, Mazlumlara desteğimizi yüksek bir sesle haykıracağımız Büyük Vicdan Yürüyüşümüze ve mitinge katılmaya davet ediyoruz. Terörlerle mücadelede şehit verdiğimiz askerlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Katılımlarından dolayı, sivil toplumun değerli temsilcilerine, kıymetli devlet yetkililerimize şükranlarımızı sunuyor Basın ve yayın mensuplarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

MESUT TURAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri