Abdürrahim Karakoç'un oğlu Türk İslam Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karakoç'un bugün hayatını kaybettiğini söyledi.
Karakoç, 46 gündür Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu.
Dr. Mustafa Güçlü: Türkiye’nin yaşayan en büyük halk şairini kaybettik. Kendisi, Necip Fazıl Kısakürek gibi, Osman Yüksel Serdengeçti gibi Türk insanının inancına ve duygularına tercüman olurdu. Haksızlığa boyun eğmez, yamulmaz, bükülmezdi. Hak Yol İslam şiiriyle hapse düşmüştü. Merhum Abdurrahim Karakoç’a haktan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.
Mehmet Ali Köseoğlu: Şiirimizin büyük ustası, fikir ve dava adamı Abdurrahim Karakoç’un vefatını büyük bir üzüntüyle, fakat onun “sana geliyorum sana” mısraındaki heyecana ve vakara teslim olarak yüreğimizde hissediyoruz. Şimdi gerçekten de ‘lambada titreyen alev’ üşümüş, Türk edebiyatı ardında çok nadide eserler bırakan önemli bir kalemini yitirmiştir.
Mustafa Sinan Ümit: Merhum Abdurrahim Karakoç, şiirleriyle edebiyat dünyasına büyük zenginlik katmıştır. Kendisi Osman Yüksel Serdengeçti’ye hem fiziksel, hem de düşünce olarak benzerdi. Konya’yı çok severdi. Merhum Karakoç’u bundan sonra arkasında bıraktığı yüzlerce eser ile anmamız gerekiyor. Türkiye önemli bir değerini daha kaybetmiş oldu.
HABER MERKEZİ
-Abdürrahim Karakoç'un özgeçmişi-
1932 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Ekinözü köyünde doğan Abdurrahim Karakoç, çocukluk çağından itibaren şiire ilgi duymaya başladı.
Elbistan Belediyesi'nde 1958-1985 yılları arasında muhasebeci olarak çalışan ve günümüz aşık tarzı şiirinin büyük ustalarından olan Karakoç'un ilk şiirleri Elbistan'da çıkan Engizek gazetesinde yayınlandı.
Temiz Türkçe ve hece vezniyle aşk, gurbet ve sosyal temalı şiirler kaleme alan Karakoç, ironik yazılarıyla geniş kitlelere hitap etti.
-''Mihriban'' unutulmazlar arasında-
Yazdığı şiirilerden bazıları bestelenerek birçok sanatçı tarafından seslendirilen Karakoç'un bestelenen eserlerinden ''Mihriban'', unutulmaz türküler arasında yerini aldı.
''Yasaklı Rüyalar'', ''Gerdanlık-I-II-III'', ''Parmak İzi'' adlı kitapları bulunan ünlü şairin ''Çobandan Mektuplar'' adlı denemesi de basıldı.
Ünlü şair ve yazar Karakoç'un eserleri şunlar:
Şiirleri: Hasan'a Mektuplar (1965), Hasan'a Mektuplar ve Haberler Bülteni (1967), El Kulakta (1969), Bütün Şiirleri (1973), Vur Emri (1975), Kan Yazısı (1978), Şiirler (1981), Suları Islatamadım (1988), Dosta Doğru (1988), Gökçekimi (1991)
Yazıları: Düşünce Yazıları (1990), Beşinci Mevsim (1990)
Abdurrahim Karakoç, evli ve 3 çocuk babasıydı.