Büyük transferler ‘entropi’ kurbanı

Mentör Bünyamin Altunelli, transfer döneminde büyük paralar harcanarak alınan oyuncularda entropi durumunun oluşmasının takımlar için büyük bir tehlike olduğunu söyledi.

Sivasspor’un 2 sezondur mentörlüğünü yapan Altunelli, yaptığı açıklamada, büyük transferlerde takımların dikkatli davranması gerektiğini belirterek, “Astronomik rakamlar vererek bir futbolcu transfer edildiğinde beraberinde büyük beklentiler de ortaya çıkıyor. Yüksek transfer ücreti alan futbolcu farklı sebeplerle 1-2 maç iyi oynayamayınca stresi artıyor. Daha sonra bu anksiyeteye (endişe) dönüyor. Bunu da korku izliyor. Beklentiyle gerçekleşme birbiriyle uyuşmayınca istenen verim alınamıyor. Bu sorunla başa çıkmak tamamen mentörün işidir” diye konuştu. Entropi olayıyla Süper Lig’deki birçok takımın karşı karşıya kaldığını dile getiren Altunelli, “Gökhan Ünal, Daniel Güiza gibi transferlerde bu durum açıkça yaşandı. Türkiye’deki bütün takımlarda artık tüm imkanlar var. Mesele mentalde bitiyor” dedi.

5 HAKEM PROJESİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
Uluslararası lobi faaliyeti yapan bir firmanın yönetim kurulu başkanlığını da yürüten Bünyamin Altunelli, Türk futbolunda hakemlerin daha az hata yapması için bir projenin üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Maçlarda 4 hakemin görevlendirildiğini ifade eden Altunelli, şöyle konuştu: “Bu hakemlerin hepsi 1.80 metrelik bir bakış açısıyla karşılaşmayı yönetiyor. Ancak 5. bir hakem tribünden maçı izlerse ve saha içindeki arkadaşlarıyla irtibat halinde olursa hatalar daha da azalacaktır. Tribündeki hakem saha içindeki kameralar sayesinde dijital ortamdan yararlanacak ve arkadaşlarını anında uyaracak. Biz bu projeyi tamamladıktan sonra Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’e sunacağız.”
Sivasspor’un son 2 sezonda büyük bir çıkış yakaladığını vurgulayan Altunelli, bu başarının altında ayrıntılı bir çalışmanın olduğunu kaydetti. Altunelli, beyinde yer alan korteks bölümünü etkileyebilmek için birçok şey yaptıklarını belirterek, “Etkileme-etkilenme üzerine kurulu bir sistem. Futbolcular antrenmana çıkmadan önce sahaya lavanta kokuları yaydık. Lavanta kokusu, beyine en çabuk giden ve insanı rahatlatan bir koku. Futbolcuların rahatlamasını sağlıyor. Daha az sakatlık oluyor ve daha çok kahkaha atıyorlar. Özel seçilmiş müziklerimiz var. Kiraz Nine isimli bir yaşlı kadın bile bizim futbolcularımızın moralini artırıyor. Futbolcular ayrılırken el sallıyor ve arkalarından su döküyor. Bilica, bu bütünleşmenin ardından Sivas’tan ayrılırken ağladı” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri