Büyük sünnet şölenine sen de katıl

Yardımeli Derneği tarafından Sudan'da yürütülen 'Kirvem olur musun?' kampanyası kapsamında Sudanlı çocuklar sünnet edilecek.

Afrika'da sağlıklı sünnet kampanyalarını sürdürdüklerini söyleyen Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, "Sudan, yokluklar ülkesi, ama insanlarının yüzünden gülümsemenin hiç eksik olmadığı güzel insanlar ülkesi. Sudanlı kardeşlerimiz, şunu da çok iyi biliyorlar ki, bir gün güzel yardımsever insanlar kendilerine Yardımeli'ni uzatacak. Nitekim bu güzel yardımsever insanlar Yardımeli'ni uzatıyorlar da" dedi.

Sudan'ı hiçbir zaman unutmadıklarını söyleyen Danışman "Uluslar arası alanda yaptığı hayırlı projeleri ve hizmetleriyle tanıdığımız Yardımeli'miz Sudan'ı da unutmadı. Hijyenik olmayan şartlar altında yapılan sünnetlerin yol açtığı hastalıkların önüne geçmek için derneğimiz sağlıklı sünnet projelerine devam ediyor. Pek çok bulaşıcı hastalıklarla pençeleşen Afrika için bu proje aynı zamanda yerel uygulamalara da bilgi ve tecrübe kazandırma gayesindedir" diye konuştu.

BÜYÜK SÜNNET ŞÖLENİNE SEN DE KATIL

Nisan ayı içerisinde büyük sünnet şöleninin gerçekleşeceğini söyleyen Danışman şu bilgileri verdi: "Derneğimiz önceki yıllarda, Sudan'da maddî imkânsızlıklardan dolayı sünnet olamayan binlerce çocuğu, "Sağlıklı Sünnet Kampanyaları" çerçevesinde uzman sağlık ekibine sünnet ettirmişti. 2013 yılının ikinci büyük kampanyası olarak tamamen gönüllülerden oluşan sağlık ekibi Nisan ayı içerisinde yollara düşecek. Tıbbi malzemelerin tamamı ve sünnet olan çocukların kıyafet ve hediyeleri Türkiye'den götürülecek. Afrika'da 1 çocuk Sünnet bedeli 50 TL'dir. Bu büyük şölene dâhil olmak isteyenler, katkı sağlamak isteyenler Yardımeli Derneği ile irtibata geçebilirler."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri