Büyük oyunu görün

Saadet Partisi Seydişehir kongresinde konuşan Tacettin Çetinkaya, “Fırat’ın doğusu, batısı diye bir mesele yok, asıl mesele Fırat ve Nil arasındadır. Burada büyük İsrail’i kurmak istiyorlar” dedi

Saadet Partisi Seydişehir 6. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede Hayri Yılmaz, yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Kongreye, Saadet Partisi Genel Sektereteri Tacettin Çetinkaya, Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz ve Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar'ın yanısıra Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve eski Konya Milletvekili Veysel Candan da katıldı. Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Sektereteri Tacettin Çetinkaya, “Afrin operasyonunda sona gelindi. İnşallah bu operasyon ile bölgedeki çatışmalar sona erer, teröre destek veren emperyal güçlerin oyununu bozacak bir adım atılır. Biz diyoruz ki, bölgedeki karışıklık, oradaki her bir etnik gurup müttefikini Batı’dan değil, kardeşinden seçerse oradaki sorun son bulur” dedi. “Fırat’ın doğusunu, batısını alacağız diye bir mesele yok. Asıl mesele Fırat ve Nil arasıdır” diyen Çetinkaya, şöyle konuştu: “Ne var burada? Burada Arz-ı Mev’ud toprakları var. Siyonizmin hedefleri var. Burada büyük İsrail’i kurmak istiyorlar. BOP var. Afrin mikrofilmdir, Suriye mikrofilmdir. Asıl mesele, Fırat ve Nil arasında geçen savaşlardır, bu topraklara sahip olmak isteyenlerdir. Bunu iyi okursak, biz birbirimize kardeşçe davranmak zorundayız deriz.”

TARIM, ÇİFTÇİ BİTİRİLDİ

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine değinen Çetinkaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz bugün şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde pek çok endişemizi açıkladık fakat bu endişelerimize bir cevap verilemiyor. Bize denen, işçiler devam edecek, fabrikalar kapanmayacak. Eski özelleştirmelere bakıldığında, Et-Balık, madenler, durum hiç böyle olmadı. Rant bölgesinde, şehir içinde kalan fabrikalar hep kapatıldı. Devlet fabrika, işletme yapar mı diyorlar. Evet yapar. Stratejik bir konu ise yapar. Devlet neden dışarıdan et getirip satıyor? Neden TOKİ ile konut yapıyor. Demek ki önemli ve stratejik konularda devlet müdahalesi gerekiyormuş. 70 milyar dolar civarında özelleştirme 60’ı AK Parti döneminde yapıldı. Bu gelen para, devletin kasasından ödenen faizin yarısı bile değil. Bu yıl 77 milyar TL faize ödeme yapacağız. Şeker stratejik ve milli bir konudur. 1998’de 500 bin hektar pancar alanı vardı, 498 bin pancar üreticisi vardı. 2016 rakamlarına göre 272 bin hektara düştü, 120 bin pancar üreticisi kaldı. Bu özelleştirmeler sonucu kalan çiftçilerimiz de şehre gitmenin yolunu arayacak. Savaş sadece sınırlarda olmuyor. Köylerimiz boşaltıldı. Çiftçinin ürettiği para etmiyor. Dışarıda ürünler daha ucuza üretiliyor ama destekleme sistemi farklı. Bizim çiftçimiz 1 destek alıyorsa dışarıda 14 kat destek var. Bütçemizden bu sene 14.5 milyar destek vermişiz. Tarım Kanununa göre milli gelirin yüzde 1’ini çiftçiye vermek zorundayız. Milli gelir 3.5 katrilyon, yüzde 1’i 35 milyar eder. Sen 35’in 14’ünü veriyorsun, gerisini başka yerlere harcıyorsun, sonra mısır, buğday, şeker pahalı deyip dışarıdan getiriyorsun, tarımı, çiftçiyi bitiriyorsun. Bugün kendisine yetemeyen bir ülke haline geldik.

DEVLET AÇIK VERİYOR

Eski Konya Milletvekili Veysel Candan da, basının günümüzde belirli bin havuzla hükümetin politikaları istikametinde yayın yaptığını söyledi. “Emeğin karşılığının, asgari ücretin, çiftçinin emeğinin karşılığını alıp almadığının konuşulmadığı bir düzendeyiz” diyen Candan, şöyle konuştu: “Eti Aliminyum özelleştirildi. Burası hiç zarar etmemiş bir kurumdu. Kasasındaki para ile sattılar. Ülkemizdeki aliminyumun yüzde 20’si buradan çıkıyor. Geçen öğrendim ki üretimi azaltmışlar. Niye dedim, çünkü ürettiğinden daha fazla, ithal ettiğinden kazanıyormuş. Bu nasıl özelleştirme? İç borç toplamımız 1 trilyon dolara çıkmış. Yatırım yok. 16 yıldır bütçe yapılıyor, gelir ile gider denkleştirilemiyor, devlet açık veriyor. Açığı kapatmaya uğraşmıyorlar, gelecek sene ne kadar açık veririzin hesabını yapıyorlar. Bu açık bize benzin, mazot zammı olarak dönüyor.”

İSLAM BİRLİĞİ DERTLERİ YOK

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar da İslam Birliği’nin önemine dikkat çekerek, “İslam Birliği kurulmuş olsaydı sınırlarımızda ve Libya’da, Irak’ta, Suriye Emperyalizm kol gezmeyecekti. Yer altı ve yer üstü zenginliklerini tarumar edip oradaki milyonlarca insanı vatanından uzaklaştırıp aynı zamanda da milyonlarca insanın ölümüne sebebiyet verilmeyecekti. Biz burada konuşurken emin olabilirsiniz ki her 6 saniyede bir insan susuzluktan ölüyor, binlerce kadının ırzına geçiliyor. Bunların önüne geçilmesi için İslam Birliği’nin kurulması gerekiyor. Fakat iktidar, böyle bir birliğin kurulması için çalışma yapmamıştır. Cenab-ı Hakk inşallah milletimize feraset ve dirayet verir” dedi.

Tek listeyle seçime gidilen kongrede, 98 delegenin oyunu alan Yılmaz, yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri