'Büyük işlere imza atacağız'

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Bizim derdimiz hep ülkemiz oldu. İktidara geleceğiz ve yine büyük işlere imza atacağız” dedi

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

Saadet Partisi'nin hiçbir zaman makam, mevki, mensuplarının ise kişisel hırs içinde olmadığını söyleyen Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Bizim derdimiz hep ülkemiz oldu. İktidara geleceğiz ve yine büyük işlere imza atacağız” dedi

SAYDAM: KONYA'DA DA SİYASİ DENGELER DEĞİŞECEK

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Merhaba Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda yüzde 55 gibi bir oranla bitireceğini söyleyen Saydam, iktidara gelir gelmez yapacakları ilk için ülkeyi rahatlatmak ve israfa son vermek olduğunu söyledi. Saydam, Konya'da da siyasi dengelerin değişeceğine dikkat çekti.

ALINAN KARARIN ARKASINDAYIZ, ÇALIŞIYORUZ

**Konya, Milli Görüş hareketinin kalesi. Konya'da partinizden aday gösterilen isim yok. Öncelikle bir kırgınlığınız, küskünlüğünüz var mı?

-Bu seçim, hakikaten kritik bir seçim. Pazar günü milletimiz sandık başına gidecek. İnşallah Millet İttifakı seçimi kazanacak. 1 yıldır yürütülen bir süreç var. Yeni sistem ile birlikte ittifaklar mecburi oldu. Havuz medyası, algı oluşturdu ama tutmadı. Millet İttifakı, güçlü bir şekilde yoluna devam etti. Bütün renk, düşünce ve fikriyatımıza rağmen 6 parti ortak paydada bir araya gelmeyi başardık. Yeni sistemle 'Biz her şeyi hızlı hallediyoruz' algısı oluşturuldu ancak öyle olmadı. Depremde gördük yeni sistemin nelere mal olduğunu! 3 gün boyunca kimsenin, yardımların gitmediği yerler oldu. Ne dedim biz ortak paydada buluşmayı başardık. Konya'da Saadet Partisi'nin de bir adayının olması gerekiyordu. Kırgınlık, küskünlük yok. Parti adayımız olmadı. Millet İttifakı adaylarımızı destekliyoruz. Dengeler gereği genel merkezimiz bir karar verdi. Bize de alınan bu kararın ardında durmak, çalışmak vardır. Çalışıyoruz. Adaylarımızın programlarına parti olarak katılıyoruz.

MAKAM, MEVKİ VE KİŞİSEL HIRS PEŞİNDE DEĞİLİZ

**Konya'da Millet İttifakı partileri arasındaki uyum nasıl?

-Şimdiye kadar hiçbir uyumsuzluk olmadı. Belki uyum, tahmin ettiğimizden daha iyi. Çalışmalar çok iyi. Partiler arası uyum harika. Önyargı yok. Adaletsizlik, yanlış giden şeyler bizi bir araya getiren unsurlar oldu. Ülkedeki kötü gidişata sessiz kalamazdık, kalmadık. Konya Milli Görüş hareketinin kalesi. Adayımız olmasa da bizi bir araya getiren bu ilkeler etrafında birleşip, geleceğimiz için çalışıyoruz. Ülkemizi düzlüğe çıkarmak istiyoruz. Ortada 21 yıllık iktidar var. Yaşananlar, sonuçları da ortada. Biz, çalışmalarımızı makam, mevki ve kişisel hırslar için yapmayız. Kadrolaşma, idarede bulunma gibi bir derdimiz olmadı, olamaz. Olsaydı, çok önceden bunları hallederdik zaten. Parti menfaati bile değil. Mevzumuz ülke mevzusu. Kimse bizi anlamadı. Birçok noktada söylediğimiz bugün yaşandı. Tekrar ifade ediyorum, Konya'da çok güzel bir birliktelik var. Uyumlu çalışma süreci yaşandı. İnşallah sonucunu da 14 Mayıs akşamı alacağız.

KEMAL KILIÇDAROĞLU İLK TURDA BU İŞİ BİTİRİR

**Ne öngörüyorsunuz? Cumhurbaşkanlığı seçimi ne olur? Konya'da vekil dağılımı hangi yönde değişir?

-Millet İttifakı içinde yer alan İYİ Parti, kendi listesini çıkardı. CHP de kendi listesini çıkardı. Konya'da Millet İttifakı, yani hem İYİ Parti hem de CHP listesi olarak Konya'da 5-6 vekil çıkaracağımızı düşünüyorum. Çok farklı sinerji de ortaya çıkabilir. Vekil sayımız artabilir. Kesin olan tek şey, AK Parti'nin Konya'da ciddi bir oy kaybı yaşadığıdır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 55 oy civarında seçimi ilk turda kazanacağını düşünüyorum. Bıçaksırtı olmaz seçim. İnsanlar değişim istiyor. Vatandaş ekonomik problemle boğuşuyor. Son dönemde halka tepeden bakan bir anlayışı var iktidarın. Vatandaşı rencide ediyorlar. Halkımız her şeyin farkında. Kötü gidişat ekonomik vahim tabloyla zirveyi gördü. Bardağı taşıran nokta ise dediğim gibi insanlara tepeden bakış açısı oldu. Vatandaş, hangi konuda olursa olsun yalnız başına bırakıldı. Baskı ortamında olunduğu için belki kimse yeterince bir şey diyemiyor ama gerçekten insanlar bıktı. Gerçek, sandık sonucu olacak.

HER ŞEYDEN ÖNCE İSRAFA 'DUR' DİYECEĞİZ

**İktidar değişti ve yönetimi siz devraldınız diyelim. Neler yapacaksınız? Konya özelinde düşünceleriniz nelerdir?

-Her şeyden önce ülkenin bir normalleşmesi lazım. Öncelikli olarak bu uğurda bir mücadele verilmeli. Ülkenin rahatlaması lazım. Bu da hemen 15 Mayıs sabahı olmaz. Bir süreye ihtiyaç var. İktidar, ardında bir de enkaz bırakacak. Enkazın bir kısmının kaldırılması gerekiyor. Birçok şey kapalı kutu. Veriler yanlış. Gerçeği bir görmek ve bilmek gerekir. Planlama sonra devreye sokulacak. Ülkemizin, şehrimizin çözülmeyecek hiçbir sorunu yok. Konya'da yarım kalan projeler var. Bu projelerin tamamlanması için sürecin takipçisi olacağız. İsrafın önlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Çok kısa süre içinde şehrimizin problemleri çözülecek. Bakın, bu ülkede israfın önü kesilse, her şey çok daha güzel olur. Sonunların çözümü, israfı durdurmak. Konya'da da israf çok fazla. Çok arsa satıldı Konya'da. Satılan bu arsaların parası nereye gitti? Yapılanlara bakıyoruz. Elle tutulur bir yatırım yok şehre. Şimdi belediyeler kültürel faaliyetler yapıyor. Yapsınlar. Biz de yapıyorduk ancak asli vazifelerimizi yerine getirdikten sonra yapıyorduk. Biz, problemleri biliyoruz. Milli Görüş iktidarda söz sahibi olduğunda birçok şey kazandırdık bu ülkeye. Yine kazandıracağız. Ağır sanayi hamlelerine imza atmıştık. En ucuz suyu ve ulaşımı vatandaşımızın hizmetine sunmuştuk. Yine yapacağız. Bugün Konya'da bir şeyler yolunda gidiyorsa, bu da Milli Görüş belediyeciliğinin hizmetlerinin sonucudur. Açtığımız caddeler, bugün şehrin trafik yükünü çekiyor. Sadece tatlısu meselesi bile bu şehir için çok önemli bir kazanımdır. En ucuz olsun diye ekmek fabrikaları kurmuşuz. Yine yapacağız. Farkımızı göstereceğiz. Ayrıca 14 Mayıs'tan sonra bugün olduğu gibi o günden sonra da kapımız herkese açık olacak. Biz, vatandaşa hizmet etmek için iktidara geliyoruz. Vatandaş bugün birçok hizmeti talebi doğrultusunda alıyor, alabilirse. Ancak bizim dönemimizde öyle olmayacak. Talep gelmeden sorunlar çözülecek. Kimse kapı aşındırmayacak. Vatandaş, sorunu çözülsün diye araya adam bulup, sokmak zorunda kalmayacak. 14 Mayıs'ta oy verirken, vatandaş yaşananları, 21 yılın sonunda ortaya çıkan tabloyu lütfen düşünsün. Bir muhasebe yapmak gerekir. Hem kendimiz hem de çocuklarımız için bunu yapmalıyız. 'Bir oy verdim, iş bitti' diye düşünmemeliyiz. Verilecek oyun vebali var. Bir oyla, biz insanlara 5 yıllığına yetki veriyoruz. Biz, birilerini sevebiliriz ancak severken yanlışlarını da görmemezlikten gelemeyiz. Yanlışa dur denilmesi gerekir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (17)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri