Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Meclisteki ortak deklarasyona tam destek veriyoruz. Keşke meclisle sınırlı tutulmasaydı, Türkiye meclisten ibaret değil" dedi.BBP Genel Başka...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Meclisteki ortak deklarasyona tam destek veriyoruz. Keşke meclisle sınırlı tutulmasaydı, Türkiye meclisten ibaret değil" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, BBP Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek Ankara’daki terör saldırısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Yine yüreğimiz kan ağlıyor" diyen Destici, "Pazar günü canlı bomba eyleminde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, hastanedeki yaralılara şifa diliyorum. Türkiye’nin her bölgesinden insanımız bu saldırının hedefinde olmuştur. Bu kahpece yapılan saldırıyı ve gerçekleştirenleri bir kere daha lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

Destici saldırının sadece PKK ve PYD ile sınırlı tutulmaması gerektiğini bu saldırının emperyalist güçler tarafından PKK aracılığıyla yapıldığının altını çizerek, "Bunların çeşitli amaçları vardır ama en net amaçları son dönemlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hain PKK’ya karşı yürütülen operasyonlardır ve bu operasyonların başarılı bir şekilde sürdürülmesidir. İktidara tavsiyemiz geçmişte yapılan hataları tekrar etmemesi, topyekün bir mücadele sergilemesidir. Teröristlerin bu eğitim Suriye’deki YPG kamplarında aldığı ortaya çıkmıştır. Sınır kapatılmalı asla geçişlere izin verilmemelidir. Hukuki düzenlemeler yapılması lazım ve idam cezasının referanduma sunularak geri getirilmesi lazım" şeklinde konuştu.

"DAĞDAN GELENLER MECLİSTE MİLLETVEKİLLİĞİ YAPIYOR"

"Bu teröristlere emir verenlerin bir kısmı mecliste milletvekili" ifadesini kullanan Destici, şunları kaydetti:

"Dağdan gelenler mecliste milletvekilliği yapıyor. Kabul edilebilir, yenilir yutulur bir şey değildir. Bütün bu terör eylemlerine rağmen bunların dokunulmazlıkla ilgili fezlekeleri meclise sunulmasına rağmen iktidar çeşitli formül arayışlarına girmiştir. Bunlar Türk yargısı önünde hesap vermeyecekse o dokunulmazlıklar neden kaldırılıyor? Eğer yapacaksanız verdiğiniz sözün delikanlı gibi arkasında durun."

Meclisteki ortak deklarasyona tam destek verdiklerini vurgulayan Destici,"Keşke meclisle sınırlı tutulmasaydı, Türkiye meclisten ibaret değil. Suriye’deki iç savaş bugün terör faktörlerinin nedenidir. Türkiye’nin Suriye’deki iç barışın sağlanması için çalışmalar yapması lazım. Hem Türkiye’nin hem Suriye’nin iç güvenliğinin sağlanması için süratle Suriye’nin birliği tesis edilmelidir. Suriye’de güvenli bölgeler oluşturulup mültecilerin geri gönderilmesi gerekmektedir" değerlendirmesini yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri