Bütçeyi doğru kullanacağız

Aykut Kocaman: Kulüplerde bütçeleri artık artırmaktan ziyade bütçeleri doğru kullanmak daha mantıklı. Bir anda pek çok oyuncuyu bünyeye katıp var olan değerleri değiştirmek pek sağlıklı, mantıklı değil

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe maçından sonra yapılan basın toplantısında, "Son 3 haftaya girilirken lig üçüncülüğü garanti gibi. Bu kalan maçlar öncesinde bir motivasyon sorununa neden olabilir mi?" sorusuna "Motivasyon endişe olabilir ama bununla beraber belki bu pozisyondaki bütün takımlar içinde en az motive kaybına uğrayacak oyuncu grubu bizde. Turu kaybettiğimiz belliydi ama bu maçın da sonuna kadar aynı ciddiyetle oynadık. Ligin son dakikasına kadar aynı ciddiyetle oynayacağız" cevabını verdi.

Ligi 3.sırada bitirmeleri durumunda UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılacaklarını ve bunun güzel bir duygu olduğunu aktaran Aykut Kocaman, "Kalan haftalarda büyük bir aksilik olmazsa sezonu 3.tamamlayacağız. 3.olmamamız için bütün maçlarımızı kaybedip, rakibimizin de bütün maçlarını kazanması gerekiyor. Bu az bir ihtimal. Gruplara direkt giderek, ön eleme maçları oynamadan ve ligi de kaybetmeden bunu elde etme şansı bulduk. Bu bizim için çok değerli. Umarım benim farkında olduğum şeyin kulüp olarak hepimiz farkındayızdır.

BÜTÇE KONUSU

Bütçeleri artık artırmaktan ziyade bütçeleri doğru kullanmak daha mantıklı. Bir anda pek çok oyuncuyu bünyeye katıp var olan değerleri değiştirmek pek sağlıklı, mantıklı değil. Eğer olursak, var olan takıma küçük bir iki dokunuşla aynı oyun sertliğini sürdürüp, bireysellikten uzak kolektif olarak gitmeye çalışacağız. Yavaş yavaş gitmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Tersi davranışlar büyük hüsranlarla karşılaştı. Oyuncu alışı umutları artırıyor ve bunlar karşılanamayınca çöküntüye gidiliyor. Anadolu olarak bunu iyi analiz etmeliyiz. Tecrübem umarım buna yeter" şeklinde görüş belirtti.

TURU İLK MAÇTA ÇÖZÜLMÜŞTÜ

Ziraat Türkiye Kupası'na vedayla ilgili görüşlerini de açıklayan Torku Konyashor teknik direktörü Aykut Kocaman, ilk maçtaki skor dezavantajını lehlerine çevirmenin kolay olmadığını ancak takımın maçın son düdüğüne kadar aynı ciddiyetle mücadelesini verdiğini söyledi. 2-0'lık yenilginin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, "Tur ilk maçta çözülmüştü. Bugünkü arayışımız kuvvetli bir takım karşısında kendi oyunumuzun kontrol yeteneğimizi öne çıkartmak, bu arada golü atarak maça tutunmaktı. İki maça bakarsak Fenerbahçe'den daha fazla pozisyon bulduk ama gol atma becerisi olan taraf turu sahiplendi" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri