Bütçe açığı 30 milyar

Tacettin Çetinkaya, "Ülke ekonomisi iyiye gitmiyor. Şu anda bütçe açığı 30 milyar TL. Açık veren bir ticarethane batar. Biz de devlet olarak her yıl açık veriyoruz. Devlet ekonomiyi düzeltmek istiyorsa faizi engellemelidir" dedi

Saadet Partisi'nin genişletilmiş il divan toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Partinin il binasında gerçekleşen toplantıya çok sayıda partili katıldı. Toplantıda partililere konuşan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çekinkaya, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "İçinde bulunduğumuz durum İslam coğrafyasının çok önemli süreçten geçtiğini gösteriyor. Bu zorlu süreçler çok önemli devlet adamları ile giderilir. Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılması ile hilafet kaldırıldı. Müslümanların birlik ve beraberliği bozuldu. Müslümanlar güç kaybetti. Müslamnlar artık toplanıp, birlikte karar alamaz hale geldi. Cenab-ı Allah yardımcımız olsun. Ülke olarak faizden arınarak üreten bir ekonomiye geçmemiz gerek. Cenab-ı Allah peygamberleri insanları yönetsin onlara yön versin diye gönderdi. Kanunlar şu anda güçlü ve kapitalist devletlerin elinde. Onların ortaya koyduğu kanunlar kendi çıkarları ve menfaatleri için. Onların ortaya koyduğu kanunlar insanların refah seviyesini yükseltmek için değil. Bu ülkede huzur ve saadet yok. Huzur ve saadet İslamdadır. Huzur ve saadet 'Milli Görüş'tedir" diye konuştu.

SINIRLARI YENİDEN ÇİZMEK İSTİYORLAR

Türkiye'nin şu anda en büyük sorununun terör olduğunu belirten Çetinkaya, şöyle konuştu: "Ülkemizin şu anda en büyük sorunu terördür. Terör ülkemizdeki 75 milyon insanı ilgilendiren bir konudur. Terörü yok etmeliyiz. Terörün inancı ve dini yoktur. Hükümet bunu dikkate almalıdır. Devlet bunun gibi birçok konuyu dikkate almadığı için birçok şehir ve merkez silah deposu haline geldi. Bölgemizin sınırları yeniden çizilmek isteniyor. Ülkemiz üzerinde sınır değişilikleri yapılmak isteniyor. Terörle mücadelede akla gelen ilk şey emniyet güçleri geliyor. Terörle mücadelede sadece emniyet tedbiri alınmamalıdır. Terörle mücadelede başka tedbirlerde alınmalıdır. Terör insanlık suçudur"ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE EKONOMİSİ İYİYE GİTMİYOR

Ekonominin git gide dibe vurduğunu söyleyen Çetinkaya, ekonominin düzelmesi için üreten bir ekonominin varolması gerektiğinini belirtti. Ekonomideki gidişatın vatandaşı üzdüğünü belirten Çetinkaya, konuşmasını şöyle devam ettirdi: "Ülkemizin ekonomisi iyiye gitmiyor. Şu anda bütçe açığı 30 milyar TL. Devletin şu anda 30 milyar TL'ye ihtiyacı var. Bir ticarethane açık veriyorsa batar. Bizde devlet olarak her yıl açık veriyoruz. Devlet ekonomiyi düzeltmek istiyorsa faizi engellemelidir. Devletin faizi engelllemek için ortaya koyduğu bir proje yok. Türkiye'nin yaptığı yatırımlar ülkeyi güzelleştirmek için. Hükümet devletin sorunlarını gidermek için bir yatırım yapmıyor. Devlet bütçe açığını gidermek için vergilere zam yapıyor. Şu anda esnaf 20 çeşit vergi ödüyor. Harçlara zam geliyor. Harçlar, haraç haline geliyor. Türkiye'de eğitim ortalaması 6.5 yıl. Uzmanlara göre 6.5 yıl eğitim almış bir kişi sadece amelelik yapabilir. Şu anda bir lise öğrencisi amelilik bile yapamaz hale geldi."

AHMET SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri