Bursaspor zirveyi bırakmadı

Spor-Toto Süper ligde 6. hafta da Bursaspor’un liderliğiyle geçildi. Şampiyon adaylarından Galatasaray ve Fenerbahçe’nin kazandığı ve Trabzonspor’un Kayseri deplasmanında 1 puana sevindiği ligde, Konyaspor ise ligin sürpriz takımlarından
Lige kötü başlayan Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Gaziantepspor ve Manisaspor’un haftayı galibiyetle kapattığı ligde, Gaziantepspor ve Fenerbahçe deplasmandan 3’er puanla dönen takımlar oldu. Ligde, bu hafta yapılan karşılaşmalarda genelde ev sahibi ekipler kazandı. Buna göre, 5 maçta ev sahibi takımlar galip geldi. 2 maçı deplasmana takımları kazanırken, 2 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Haftaya 5 puanla 12 sırada giren Konyaspor, iç sahada alınan Karabükspor beraberliğiyle puanını 6’ya çıkarmasına karşın biri sıra gerileyerek 13. sıraya indi. 6 hafta da 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alan Kartallar attıkları 7 gole karşılık kalelerinde ise 8 gol gördüler. Tek galibiyetini ligin 2. haftasında Eskişehirspor’a karşı alan ve 4 haftadır 3 puana hasret kalan yeşil-beyazlılarda Gaziantep deplasmanında alınan beraberlikle başlayan düşüş bu hafta da devam etti. Hakemlerin 47 sarı ve 1 kırmızı kart gösterdiği 6. haftada, en çok kart 9 sarı kartla Galatasaray-İstanbul BŞ maçında çıktı. Kayserispor-Trabzonspor maçında ise 1 kırmızı ve 6 sarı kart gösterildi. Konyaspor-Karabükspor ve Eskişehirspor-Gaziantepspor maçları 3’er sarı kartla en az kart gösterilen karşılaşmalar oldu.

Ligde, bu hafta takımlar rakip fileleri 25 kez havalandırdı. Sadece Kayserispor-Trabzonspor maçında gol atılmadığı ligde, 6. haftanın en gollü karşılaşması ise 6-2 biten Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı oldu. Haftanın istatistiklere geçen bir diğer özelliği ise, 3 futbolcunun hat-trick yapması oldu. Galatasaray’dan Baros, Manisaspor’dan Simpson ve Fenerbahçe’den Niang rakip fileleri 3’er kez havalandırdılar. Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Bobo ise attığı iki golle takımının Antalyaspor karşısında kazanmasını sağlayan isim oldu. Ligde; Fenerbahçeli Niang 6 golle gol krallığı yarışında ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 5’er golle; Manisasporlu Simpson ve Beşiktaşlı Bobo izliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri