Bursaspor 18. Avrupa sınavında

Bursaspor, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ndeki dördüncü maçta, bugün İngiltere’nin dünyaca ünlü Manchester United takımını konuk edecek.
 Avrupa Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında Valencia’ya evinde 4-0 gibi farklı skorla yenilen, ardından Glasgow Rangers deplasmanından da iyi futbol oynamasına karşın 1-0 yenik ayrılmaktan kurtulamayan yeşil-beyazlı takım, zorlu Manchester deplasmanında da iyi futbolunun karşılığını sahadan 1-0 yenik ayrılarak alamamıştı. Yeşil-beyazlı takım, kuruluşundan sadece 13 yıl sonra 1974-75 sezonunda Türkiye Kupası finalisti olarak Avrupa Kupa Galipleri Kupası’na katılmış, çeyrek finalde dönemin en önemli takımlarından biri olan Dinamo Kiev’e iki maçta da yenilerek elenmişti. Bursaspor, 1986-87 sezonunda ise bu kez kupa şampiyonu olarak Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda Türkiye’yi temsil etti. Şanssız bir kura çeken yeşil-beyazlı takım, ilk turda eşleştiği Ajax’a sahasında 2-0, deplasmanda da 5-0 yenilerek turnuvaya erken veda etti.
Bursaspor’un, Manchester United ile yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu maçıyla birlikte Türk ve İngiliz futbol takımları Avrupa kupalarında 57. kez karşı karşıya gelmiş olacak. 56 futbol maçının oynandığı iki ülke takımları arasında 15 karşılaşma Türk takımlarının üstünlüğüyle sona ererken, 26’sından İngiliz takımları galip ayrıldı, 15 karşılaşma ise berabere sona erdi. Türk takımları, attığı 51 gole karşılık kalelerinde 90 gol gördü. Liverpool’un Beşiktaş’ı 8-0 yendiği maç iki ülke takımları arasında alınan en farklı sonuç olarak kayıtlara geçerken, Leeds United’ın, Beşiktaş’ı 6-0, Chelsea’nin Galatasaray’ı 5-0, Manchester United’ın Fenerbahçe’yi 6-2 mağlup ettiği maçlar da iki ülkenin futbol tarihine “Farklı yenilgiler” olarak yazıldı. Türkiye’yi bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden tek Türk takımı olan Bursaspor, bir İngiliz takımını en farklı skorla yenen Türk takımı unvanını da elinde bulunduruyor. Yeşil-beyazlı takım, Intertoto Kupası’nda Wimbledon’u deplasmanda 4-0 yenerek bu unvanı elde etmişti. Bursaspor ile yarın karşılaşacak olan Manchester United, daha önce biri yine Bursaspor ile olmak üzere Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla 11 maçta karşı karşıya geldi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri