Bursalı Avukatlardan İsrail’e Tepki

Bursa’da, adliye önünde toplanan bir grup avukat, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı. Avukatlar, Türkiye’nin İsrail ile ticari ilişkilerini bitirmesini istedi. Avukatlar adına açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği...

Bursa’da, adliye önünde toplanan bir grup avukat, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı. Avukatlar, Türkiye’nin İsrail ile ticari ilişkilerini bitirmesini istedi.

Avukatlar adına açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Aslı Evke Yetkin, emperyalistlerin, Ortadoğu üzerindeki kanlı oyunlarını kurgularken Türkiye’yi de kullandığını ifade etti.

“Katil İsrail’i koruyan üstler Türkiye’ye konuşlanmıştır” diyen Yetkin, şöyle konuştu: “Filistinlilere ölüm yağdıran jetler yakın Türkiye’den gelmektedir. Bu durum Türkiye’deki iktidarın ikiyüzlülüğünü de göstermektedir. Son yıllarda ticari ilişkilerin en fazla arttığı ülke İsrail’dir. Katiller çetesi ile ticaret yapanların Filistinlilerin acısını ne kadar paylaştıkları ortadadır. Lüks otellerde verilen zengin iftar sofralarında Filistin’de ölen çocukların acıları nasıl anlaşılabilir. Suriye’de, Irak’ta insanları acımasızca katledenlerin, Türkiye’den aldığı insan ve silah desteği herkes tarafından bilinmektedir. Kamyonlarca silah bu çetelere gönderilirken, ulusal sınırlarımız da bu eli kanlı katillere sonuna kadar açılmıştır.”

‘Dünyada ve ülkemizde, insanları en acımasız şekilde katleden, Ortadoğu halklarını birbirine düşüren emperyalistlere’ karşı mücadele vermek gerektiğini ifade eden Yetkin, “Bu nedenle Ortadoğu halklarına kan kusturan İsrail’i koruyan tüm emperyalist güçler ülkemizden kaldırılmalı, bu devletle yapılan tüm ticari ve askeri anlaşmalar bitirilerek siyasi ilişkiler sona erdirilmelidir.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri