Bursa’dan Kosova’ya Anlamlı Yardım

Büyükşehir Belediyesi ve Kosova Üsküp Derneği, yaklaşık 2 ay önce Bursa’ya gelerek konfeksiyon eğitimi alan 20 kişiye ‘üretim yapıp ülkelerine katkı sağlamaları amacıyla’ birer dikiş makinesi gönderdi.Dikiş makinelerinin Kosova’ya...

Büyükşehir Belediyesi ve Kosova Üsküp Derneği, yaklaşık 2 ay önce Bursa’ya gelerek konfeksiyon eğitimi alan 20 kişiye ‘üretim yapıp ülkelerine katkı sağlamaları amacıyla’ birer dikiş makinesi gönderdi.

Dikiş makinelerinin Kosova’ya yollanması dolayısıyla Zafer Parkı’nda tören düzenlendi. Rumeli göçmenlerinin büyük ilgi gösterdiği törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova’nın İstanbul Başkonsolosu Rahmi Morina, İl Dernekler Müdürü Osman Dikmen, eski milletvekillerinden Niyazi Pakyürek ve Kosova Üsküp Derneği Başkanı Recep Gündüz de katıldı.

BALKANLARIN EN BÜYÜK EKSİĞİ ÜRETİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkan ülkelerindeki en büyük problemin üretimsizlik olduğunu söyledi. Mutluluğa giden yolun üreterek kazanmaktan geçtiğini dile getiren Altepe, "İnsanlara balık vermeyi değil, tutmayı öğretmek lazım. Bu yapılan proje de buna güzel bir örnek. Belki çok büyük değil ama önemli bir proje. Hızla gelişebilecek bir proje." dedi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi ile Kosova Üsküp Derneği’nin organizasyonu ve iş adamlarının katkılarıyla alınan konfeksiyon makinelerinin Bursa’da eğitim gören Kosovalı 20 kişiye gönderildiğini belirtti.

Kosova’nın İstanbul Başkonsolosu Rahmi Morina ise Bursa’dan Kosova’ya konfeksiyon makinesi gönderilmesinden mutluluk duyduklarını belirtti ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kosova’ya gidecek konfeksiyon makinelerini taşıyan kamyon uğurlandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri