Bursa’dan Çin’e Otomotiv Parçaları Satacak

Bursa Kayapa Sanayi Bölgesi’nde 35 yıldır otomotiv sanayiine kauçuk ve silikon hortum, plastik ve metal boru parçaları üreten ve kapasitesinin yüzde 40’ını Avrupa ülkelerine ihraç eden Ünver Group, Pekin’de gerçekleştirilen CIAPE 2013 Oto Yan Sanayi Fuar.

Bursa Kayapa Sanayi Bölgesi’nde 35 yıldır otomotiv sanayiine kauçuk ve silikon hortum, plastik ve metal boru parçaları üreten ve kapasitesinin yüzde 40’ını Avrupa ülkelerine ihraç eden Ünver Group, Pekin’de gerçekleştirilen CIAPE 2013 Oto Yan Sanayi Fuarı’na katıldı.

CIAPE 2013 Oto Yan Sanayi Fuarı'na iştirak eden Ünver Group yetkilileri, Çin’de OEM ziyaretlerinde de bulundu. Ünver Group Genel Müdürü Alper Uysal, "CIAPE Fuarı ve OEM ziyaretlerimiz sırasında BBAC (Mercedes), AUDI-Volkswagen, FOTON Daimler ve SINOTRUK temsilcileri ile görüşmelerimiz oldu. Bu firmaların Çin’deki üretimleri hakkında detaylı bilgiler edindik. Çin'de ilk kez bir fuara katılarak bu ülke ile sektörel bazda ilişkilerimizi geliştirebilmek için önemli bir adım attık.” dedi.

Alper Uysal, Çin yerel televizyon kanalına verdiği röportajda, Türk otomotiv sektörü hakkında ve Ünver Group’un Çin pazar stratejilerine yönelik açıklamalarda bulundu. CIAPE 2013 Fuarı hakkında görüşlerini de belirten Uysal, gelecek teknolojilerinden, inovasyon çalışmalarına ve çevreci projelerine kadar birçok detayı açıklama fırsatı buldu. Ünver Group olarak, CIAPE Fuarı öncesinde de Çin ile bağlantıları olduğunu ifade eden Uysal, “Geçtiğimiz aylarda yaptığımız görüşmelerin sonucu olarak yakın zamanda Çin’e ihracatımız olacak.” diye konuştu.

Kayapa Sanayi Bölgesi’nde kurulu 9 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 13 bin metrekarelik tesislerinde 180 kişilik deneyimli kadrosu ile faaliyette bulunan Ünver Group; radyatör hortumları, kalorifer hortumları, turbocharger hava sistem hortumları, hava filtresi hortumları, yakıt sistemi hortumları, metal ve plastik şekillendirilmiş turbo hava boruları üretiyor. Yılda 2 bin ton hamur karışımı yapabilme kapasitesine sahip olan ve 9 milyon adet hortum imal eden Ünver Group, ürünlerinin yüzde 40’ını Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri