Bursa’daki Kutlamalarda Somalili Kılıç Kalkan Ekibi İlgi Çekti

Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü Bursa'da coşkulu törenlerle kutlandı. Heykel’de gerçekleştirilen kutlamalara, Somalili öğrencilerin kılıç kalkan gösterisi büyük ilgi çekti. Töreni izlerken fenalaşan yaşlı bir vatandaşa ise 112...

Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü Bursa'da coşkulu törenlerle kutlandı. Heykel’de gerçekleştirilen kutlamalara, Somalili öğrencilerin kılıç kalkan gösterisi büyük ilgi çekti. Töreni izlerken fenalaşan yaşlı bir vatandaşa ise 112 sağlık ekipleri müdahale etti.

Tören, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin halkı selamlaması ile başladı. Vali Münir Karaloğlu, halka hitap ederek vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı, Cumhuriyet’in önemini anlattı.

SOMALİLİ KILIÇ KALKAN EKİBİ İLGİ TOPLADI

Şiirlerin okunduğu, folklor gösterileri, sportif gösteriler ve çeşitli halk oyunlarının sergilendiği törene, Somalili öğrencilerin gösterisi damga vurdu. 3 yıldır Bursa Mesleki Teknik Lisesi'nde öğrenim gören Somalili öğrenciler, kutlamalarda kılıç kalkan gösterisi yaptı. 8 kişilik ekip, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Solamili öğrenciler, zor olmasına rağmen kılıç kalkan oyununu öğrendiklerini ve çok beğendiklerini söyledi. Okulun beden eğitimi öğretmeni Tezcan Arslan ise "Arkadaşlarımız 3 senedir Bursa’dalar. Başbakanlık'ın, Somali’ye yardım eylemi planı çerçevesinde eğitim görüyorlar. Onlara kılıç kalkanı öğrettik. Gayet mutlular, biz de çok mutluyuz. İyi bir emek var işin içinde." dedi.

YAŞLI ŞAHIS FENALAŞTI

Bu arada, kutlamalar sırasında yaşlı bir vatandaş fenalık geçirdi. 112 sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaşlı şahıs, kalabalıktan çıkartılarak 112 aracına götürüldü. Törende bazı vatandaşların da duygulandığı gözlendi. Kortej geçişleri ile devam eden kutlamalar, Heykel'den Cumhuriyet Caddesi'ne kadar gerçekleştirilen Cumhuriyet Yürüyüşü ile son buldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri