Bursa'da Sağanak Yağış Etkili Oluyor

Türkiye’yi etkisi altına alan yağışlı hava, Bursa’da da hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışların Perşembe gününe kadar devam edeceği kaydedildi. Şehir merkezi ve ilçelerinde son günlerde etkili olan yağışlı havada başta trafik olmak...

Türkiye’yi etkisi altına alan yağışlı hava, Bursa’da da hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışların Perşembe gününe kadar devam edeceği kaydedildi.

Şehir merkezi ve ilçelerinde son günlerde etkili olan yağışlı havada başta trafik olmak üzere büyük zorluklara neden oluyor.

Özellikle dün sabahtan bu yana etkili olan sağanak yağış, dışarıda ki vatandaşlara büyük zorluklar yaşatıyor. Yağmura şemsiyesiz yakalanan vatandaşlar çareyi ya kaçarak, ya da duraklar ile bina diplerine sığınmakta buldu.

Olumsuz hava koşullarından dolayı trafikte de büyük sıkıntılar yaşandı. Yağmurda durma noktasına gelen trafiği açabilmek için ekipler büyük uğraş veriyor. Yağışlı havada görev yapmak zorunda kalan polisler de yağmurluklarını giyerek çalıştı. Bir kısım bodrum kat ve bazı evlerde küçük çaplı su baskınları olduğu öğrenilirken, bir kısım esnaf ise dükkanını su baskınlarından korumak için çekpasla suları başka tarafa yönlendirdi.

Meteoroloji bölge müdürlüğünden alınan bilgiye göre bu akşam aralıklarla devam edecek yağışlı hava yarın etkisini yitirecek. Pazar günü yeniden başlayacak yağışlı havanın perşembe gününe kadar aralıklarla devam edeceği kaydedildi. Dünden beri devam eden yağışlarla birlikte Bursa’da metrekareye 14 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmazken, şu anda 19 derece civarında seyrediyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri