Bursa’da Kobani'ye Destek Yürüyüşü Olağanüstü Önlemler Altında Yapıldı

Bursa’da düzenlenen Kobani eyleminde polis adeta kuş uçurtmadı. Kent meydanında düzenlenen basın açıklaması polisin olağanüstü güvenlik önlemleri altında olaysız sona erdi.    Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu...

Bursa’da düzenlenen Kobani eyleminde polis adeta kuş uçurtmadı. Kent meydanında düzenlenen basın açıklaması polisin olağanüstü güvenlik önlemleri altında olaysız sona erdi.

    Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri 1 Kasım Dünya Kobani dolayısıyla Kent Meydanı'nda toplandı. Çevik kuvvet ekiplerinin yanı sıra TOMA'nın da tetikte bekletildiği eylem için polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

    Yüzlerce polisin görev yaptığı basın açıklaması sırasında adeta alan ablukaya alındı. Basın açıklaması yapan grubun etrafında adeta etten duvar ören polis alana kimseyi yaklaştırmadı. Meydanda bekleme yapılmamasını isteyen polis ekipleri vatandaşları uyararak alandan uzaklaştırdı.

Bazı aralıklarla Kürtçe sloganlar atan platform adına basın açıklaması yapan Emek Partisi İl Başkanı Filiz Tali, "Çözümsüzlük ve savaş politikalarına karşı halkımızın demokratik geleceğini birlikte kurmak için Kürt, Türk, Arap, her milletten halkımızı Kobani ile dayanışma eylemlerine serhildan ruhu ile sahiplenmeye çağırıyoruz." dedi.

    Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri