Bursa'da Kobani Eyleminde Bir Genç Silahla Vuruldu

Bursa'da, IŞİD'in Kobani saldırısını protesto eylemlerinde bir genç silahla vuruldu. Bacağından yaralanan Emrah Işık, hastaneye kaldırıldı.     Şehir merkezinde akşam saatlerinde başlayan gösteriler, merkez Yıldırım...

Bursa'da, IŞİD'in Kobani saldırısını protesto eylemlerinde bir genç silahla vuruldu. Bacağından yaralanan Emrah Işık, hastaneye kaldırıldı.

    Şehir merkezinde akşam saatlerinde başlayan gösteriler, merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı ve Ulus Mahalleleri ile merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'nde gece geç saatlere kadar devam etti. Arabayatağı mahallesinde, eylemciler ile vatandaşlar karşı karşıya geldi. Ellerine sopalar alarak sokağa çıkan aralarında kadınlarında bulunduğu mahalle sakinlerini polis durdurdu. Polis, kendilerine taş atan eylemcilere, biber gazı ile müdahale etti. Geç saatlere kadar devam eden olaylarda, bir çok işyeri, araç ve ATM tahrip edildi.

    Emek Mahallesi'ndeki gösteriler sırasında ise 18 yaşındaki Emrah Işık, silahla vuruldu.

Emrah Işık'ın kardeşi Mahsun Işık, yaşananları şöyle anlattı: "Yolun karşısına geçiyorduk. O sırada Kobani için yürüyüş yapıyorlardı. TOMA su sıkıyordu. Ağabeyim bir anda 'torpil patladı' dedi. Bir baktım ayağında yara var. O sırada bile tazyikli su sıkıyorlardı. Aldım hastaneye getirdim. Siyah bir Megan araçtan ateş edildiğini gördük. Polisler kendilerinin öyle bir aracının olmadığını söylüyor. Ağabeyim kahvede çalışıyordu."

    Yaralanan gencin kuzeni Hakan Işık ise şunları söyledi: "Ben olayın içindeydim, Kobani'ye destek veriyordum. Hiç kimseye zarar vermeden, sesimizi duyurmak istiyorduk. Müslüman kardeşlerimiz ölüyor. Soma faciası oldu ben yine sokağa döküldüm, herhangi bir şey olduğunda Müslüman kardeşlerim ölüyor. Bugün de sokağa çıktım. Emrah ile Mahsun yolun karşısına geçiyordu. 'Sıcak bir şey bacağımda hissettim, ben eve gidiyorum' dedi. Kardeşi ile birlikte giderken düştü, üzerine tazyikli su sıktılar. Sivil polisler yanımızdan geçip gidiyorlardı. O arada torpidolar patlıyordu, kendisi kilolu olduğu için fark etmedi. 3-4 dakika sonra kahvenin önüne kadar gitti, oradan hastaneye kaldırdık." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri