Bursa'da Hsyk Seçimi Başladı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) üye seçimiyle ilgili Bursa'da görev yapan 349 hakim ve savcıların oy verme işlemi başladı. Osmangazi ilçesi Ulu Yol Caddesi'ndeki Bursa Adalet Sarayı’na gelen hakim ve savcılar, adliye binasına...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) üye seçimiyle ilgili Bursa'da görev yapan 349 hakim ve savcıların oy verme işlemi başladı.

Osmangazi ilçesi Ulu Yol Caddesi'ndeki Bursa Adalet Sarayı’na gelen hakim ve savcılar, adliye binasına girerek sandıkların kurulduğu alanda oy vermeye başladı. Oy verme işleminin saat 17.00'ye kadar süreceği belirtildi. Bursa ve ilçelerinde adli yargıda görev yapan 300, idari yargıda görev yapan 49 hakim ve savcının oy kullanması bekleniyor.

'İKİ AYDIR SÖYLENMEDİK LAF KALMADI'

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere seçimi değerlendiren Hakim Necati Türkmen, "Oyumuzu kullandık, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Çok ihtiyacı olan bir teşkilatız biz, tam bağımsız bir yargı için oy kullandım. Hiç kimseden etkilenmeyen, hiçbir kurumdan etkilenmeyen bir yargı. Herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Cumhuriyet Savcısı Ekrem Şendoğan ise "Son 2 aydır söylenmedik laf kalmadı, inşallah bu işler biter, doğru olan bir çözüm çıkar." ifadesini kullandı. Hakim Selma Şendoğan ile diğer oy kullanan hakim ve savcılar da 'hayırlı olsun temennisinde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri