Bursa’da Bomba Yüklü Tır İhbarı Heyecana Neden Oldu

Bursa’da bomba taşıdığı iddiasıyla durdurulan TIR, boş çıktı. Emniyet Müdürlüğü plaka sistemine takılan TIR'ın daha önceki bir ihbar sebebiyle sisteme kaydedildiği, sonrasında silinmediği ifade edildi.PKK mensubu silahlı bir grup 27...

Bursa’da bomba taşıdığı iddiasıyla durdurulan TIR, boş çıktı. Emniyet Müdürlüğü plaka sistemine takılan TIR'ın daha önceki bir ihbar sebebiyle sisteme kaydedildiği, sonrasında silinmediği ifade edildi.

PKK mensubu silahlı bir grup 27 Ekim'de Şırnak'ın Silopi ilçesi Aksu köyü yakınlarında özel bir kömür ocağına ait yaklaşık 400 kilogram amonyum nitratın bulunduğu kamyonu kaçırdı. Bunun üzerine ülke genelinde aracı arama çalışmaları başlatıldı.

Sabah saatlerinde Bursa girişinde mobeseye düşen bir plaka üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. 61 K 8913 plakalı TIR Yunuseli Mahallesi girişinde durduruldu. Araçta yapılan aramada suç unsuru taşıyan herhangi bir bulguya rastlanmadı. Ancak gerçek daha sonra ortaya çıktı.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nün 14 Ekim 2014'de içerisinde silah bulunduğu iddiasıyla 61 K 8913 araç ile ilgili ihbarda bulunduğu, bu sebeple plakanın sisteme kaydedildiği ortaya çıktı. Aracın o dönemde durdurulduğu, yapılan aramada silaha rastlanmadığı için serbest bırakıldığı öğrenildi. Plakanın sistemden silinmemesi sebebiyle aracın durdurulduğu belirlendi.

DAHA ÖNCEDE ASILSIZ İHBAR YAPILDI

Eskişehir’den gelip Bursa Organize Sanayiye Bölgesi'ne giden araçta onarım yaptıracağını anlatan araç sürücüsü Süleyman Kalyoncu, daha önce de kendisinin asılsız ihbarla arandığını belirterek, "Ne bileyim kardeşim ya ihbar ettiler, daha önce gelip arandı araba, ondan sonra bu gün yine yakalandık. Bir suç işlemedik ki silah falan yok, ihbar var. Daha önce asılsız ihbar vardı, arama yaptılar ama sistemden düşmemiş, tekrar aynı plaka ile mobeseye yakalandık. Ben bu plakayı 4 yıldır kullanıyorum. Daha önce araba asılsız ihbarlıydı, yine bizi durdurdular." dedi.

Kendisinin 15 gün önce de Bursa’da ihbar edildiğini aktaran TIR sürücüsü Süleyman Kalyoncu, şunları söyledi: "Bingöl’den bomba yüklü diye beni 15 gün önce ihbar ettiler. 15 gün önce yine burada yakalandım, aradılar bir şey bulamadılar. Şimdi yine mobeseye yakalandım burada. İhbarlı araba, düşürmemişler sistemden yine yakalandım. Şimdi ise sistemden düştü. Bin Bingöl’e 6 -7 sene önce gitmiştim."

Yapılan incelemenin ardından TIR yoluna devam ederken, bu konuda çalışmaların devam edeceği kaydedildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri