Bursa Tarım Fuarı Başlıyor

Tüyap Bursa tarafından hazırlanan Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 7. Uluslararası Hayvancılık Ve Ekipmanları Fuarı, 14 – 18 Ekim 2014 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre...

Tüyap Bursa tarafından hazırlanan Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 7. Uluslararası Hayvancılık Ve Ekipmanları Fuarı, 14 – 18 Ekim 2014 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Fuarın basın toplantısı Almira Otel’de düzenlendi. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl fuarların özel davetliler ve basın mensupları için 13 Ekim Pazartesi günü açılacağını söyledi. Ertesi gün ise ‘büyük buluşma’ yaşanacağını belirten Ersözlü, şu bilgileri verdi: “100 binleri Bursa’da buluşturacak bir fuar. Büyük bir ticaret bekliyoruz bu yıl da. Herkesin tüm beklentilerini, sektörün tüm ihtiyaçlarına cevap verecek bir hazırlık yapıldı. Geçtiğimiz yıl 252 bin 144 kişi fuarı ziyaret etmişti. Bu yıl 280 bin civarında bir ziyaretçinin fuarı gezmesini bekliyoruz. 25 ülkeden 575 firma ve temsilcilik fuara katılacak. 7 ayrı salondan oluşan 40 bin metrekare kapalı alan ve 30 metrekare açık sergileme alanı olmak üzere toplam 70 bin metrekare alanda hazırlandı.”

Fuara İtalya ve Çin’den özel katılımlar olduğunu belirten Ersözlü, şöyle devam etti: “Ülkemizde 49’a yakın tarım konusuyla ilgili fuar ve etkinlikler yapılıyor. Bu fuarların içinde Bursa Tarım Fuarı, 7 ilkim kuşağına hitap eden, buralardaki ürün yelpazesini sergileyen tek fuar. Tüm segmentteki ekipmanların, araçların, sulamadan, bitki beslemeden, hayvancılığa kadar tüm ürünlerin sergilendiği tek fuar. Bu bakımdan diğer fuarlardan ayrılıyor.”

Ayrıca fuar kapsamında, Bursa Tarım Kongresi düzenlenecek. Kongre, “Kuraklık Gölgesinde Tarım ve Kıtlık” teması ile 16 – 17 – 18 Ekim 2014 tarihlerinde fuaye alanında yer alan Çekirge Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

Girişin ücretsiz olduğu fuarlar, 14 - 18 Ekim 2014 tarihleri arasında 09.30 – 18.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri