Bursa öncesi moral oldu

Ziraat Türkiye Kupası G grubu ilk maçında Kayserispor’u tek golle geçen Torku Konyaspor Bursaspor maçı öncesinde moral buldu. Kupada alınan bu galibiyet camiaya ve taraftarlara büyük mutluluk yaşattı

Torku Konryaspor iç sahada oynayacağı Buraspor maçı öncesinde Kupada Kayserispor’u 1-0 yenerek gruplara iyi bir başlangıç yaparken büyük moral buldu. galibiyetimizle sona eren Ziraat Türkiye Kupası 1.hafta maçının ardından açıklamalarda bulunan oyuncularımız Mario Felgueiras, Dimitar Rangelov, Mehmet Uslu, Halil İbrahim Sönmez ve Selim Ay, bu sezon iddialı oldukları ZTK maçlarına galibiyetle başladıkları için mutlu olduklarını söylediler.

MARİO FELGUEİRAS " MUTLUYUZ"

Galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyleyen kaleci Felgueiras: “ Ligle birlikte kupada da başarılı olmak istiyoruz. O yüzden almış olduğumuz bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Bu yüzden hepimiz oldukça mutluyuz” dedi

RANGELOV " İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK"

Maçta Kartal’ın tek golünü kaydeden Dimitar Rangelov: “Kazandığımız için çok mutluyum. Bizim için çok zor bir maçtı. Sonlara doğru bir kırmızı kart gördük. Ali Çamdalı geriye dönüp stoper oynamak zorunda kaldı. Bundan dolayı orta sahada bir kişi eksik oynadık. Bizim için zordu ama elimizden geleni yaptık ve kazandık. Çok mutluyuz. Gol attığım için mutluyum. Umarım bundan sonraki haftalarda daha başarılı bir performans sergileyerek daha fazla katkı sağlarım” diye konuştu.

MEHMET USLU " GİDEBİLDİĞİMİZ YERE KADAR GİTMEK İSTİYORUZ"

Başarılı defans oyuncusu Mehmet Uslu ise kupada gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini ifade ederek, “ Ligde Kasımpaşa'ya mağlup olduktan sonra bu hafta kupa maçına iyi hazırlandık. Ligde az çok istediğimiz konumdayız. Ama biraz daha yukarıları hedefliyoruz. Bizim bu seneki hedeflerimizden bir tanesi de kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Bunun için ilk önce gruptan çıkmak gerekiyor. Bunun ilk ayağı olan içeride Kayserispor maçıydı. Maçtan önce konuştuğumuzda bizim ne kadar bu işi istediğimiz göstermemiz gerekiyordu sahada. Bence gösterdiğimizi düşünüyorum. Tabii Kayserispor’un da birkaç tane kontratağı vardı. Ama maçın geneline baktığımız zaman 10 kişi kaldıktan sonra temposunu düşürmeyen bir Konyaspor vardı. Sonuçta ilk maç ve Kayserispor’u yendik. Grupta liderlik açısından avantaj sağladığımızı düşünüyorum. Tabii iş daha bitmedi, bu ilk basamaktı. İyi oynadık. Şimdi bu maçı unutacağız. Cumartesi günü Bursaspor ile çok önemli bir lig maçı var. Ona hazırlanacağız. İnşallah o maçtan da istediğimiz sonuçla ayrılırız” dedi.

HALİL İBRAHİM SÖNMEZ " HERKESİ KUTLUYORUM"

Maçta takımına penaltı kazandıran genç oyuncu galibiytte katkısı olan herkesi kutladı. Halil İbrahim: “Zor bir maçtı ve zor olacağını da biliyorduk. Bize göre 4 takımlı grupta grup liderinin belirleneceği bir maçtı. İçeride oynadığımız için Kayserispor’a karşı kazanmak istiyorduk. Çünkü grup liderliği bizim için çok önemli. Kazandık, bunun için mutluyuz. Şimdi bu maçı unutup Bursaspor ile oynayacağımız lig maçını düşüneceğiz. Bütün takım arkadaşlarımı herkesi tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

SELİM AY " KUPAYA ÖNEM VERİYORUZ"

Torku Konyasporlu Selim Ay  kupaya önem verdiklerini söyledi. Ay, “Maçtan önce maçın mücadele gücünün yüksek olacağını biliyorduk. Biz bu sene bir karar aldık. Güzel bir birliktelik içerisindeyiz. Kupaya da önem veriyoruz. Yenilmemeyi alışkanlık haline getirmeye çalışıyoruz. Bunu da iyi bir şekilde uyguluyoruz ve aslında bizim için kupa veya lig fark etmiyor. Güzel bir galibiyet olduk. Ayrıca bu soğukta gelen taraftarlarımıza da teşekkür ediyoruz. Ben bunu 3-4 yıldır söylüyorum. Futbolcu, teknik heyet, yönetim ve taraftar birlikteliğini bozmadığımız zaman, bir aile olduğumuz zaman ki olduk ,inşallah daha da iyi olacağız. Kolay kolay yenilmeyiz. Zaten iç sahada oynadığımız zaman herkes çekinerek geliyor. Kupa maçı, lig maçı, Allah nasip ederse Avrupa’da UEFA maçları hiç fark etmiyor. Bu çıtamızı her zaman yükselteceğiz. Yenilmez bir Konyaspor’u devam ettiririz inşallah” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri