Bursa İl Özel İdaresi göz dolduruyor

Genel Sekreterliğini Konyalı Ali Altuntaşın yaptığı Bursa İl Özel İdaresi projeleriyle ve çalışmalarıyla tüm Türkiyeye örnek oluyor.

Gazetemizi ziyaret eden ve çalışmaları hakkında bilgi veren Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Altuntaş, Bursa’da ortaya koydukları projelerin Konya’ya örnek olması gerektiğini söyledi. Bursa’da asfaltsız köy yolunun kalmadığını kaydeden Ali Altuntaş, 14 adet yerde sulama tesisi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Ulubat Gölü ve Nilufer Çayı’nın havzasına yakın 29 köyde doğal arıtma tesisleri kurduklarını açıklayan Altuntaş, “Bu projeyle su kaynaklarının korunması bakımından önemli bir projenin altına imza attık. Beyşehir Gölü’nde de böyle bir çalışmanın yapılması gerekiyor. Beyşehir Gölü’nde de son yıllarda otlanma riski ile karşı karşıya bulunmaktadır” dedi.
BURSA’DA YOKSUL İNSAN KALMAYACAK
Sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini kaydeden Altuntaş, “Sevgi ile Uzanan Eller Projesi”nin hayata geçmesiyle Bursa’da fakir insan kalmayacağının altını çizdi. Proje hakkında bilgi veren Altuntaş, şunları söyledi: “Bu projeyle Bursa’da yoksulluğun tamamen bitirilmesini hedefliyoruz. Bu projede zengin ve yoksul insan internet ortamında bir araya gelecek. Yoksulluk veri tabanı oluşturulacak ve mükerrer yardımların önüne geçilecek. Hereksin yardım alması sağlanacak.Bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olması gerekiyor.”
Afete karşı bilinçli bir toplum yetiştirmek için de düğmeye bastıklarını aktaran Altuntaş, bugünlerde afet zararını azaltma eğitimi verdiklerini kaydetti.
Altuntaş, Bursa İl Özel İdaresi olarak 240 bin Avro’luk AB Projesini kazandıklarını belirterek, bu projeyle restorasyon alanında kalifiye ara eleman eğitimi yapılacağını bildirdi. Altuntaş, son 2 yıl içerisinde de belediyelerin restorasyon projelerine  20 trilyonluk kaynak ayırdıklarını da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri