Bursa, Farklı Ülkelerden 100 İş Adamını Ağırlayacak

15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı, Uluslararası İş Forumu, 26 Kasım’da İstanbul’da yapılacak. 102 ülkeden iş adamlarının ağırlanacağı fuar kapsamında, 100 iş adamı da Bursa’ya gelerek ikili iş görüşmelerinde bulunacak. Dernek binasında...

15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı, Uluslararası İş Forumu, 26 Kasım’da İstanbul’da yapılacak. 102 ülkeden iş adamlarının ağırlanacağı fuar kapsamında, 100 iş adamı da Bursa’ya gelerek ikili iş görüşmelerinde bulunacak.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) ve BEBKA işbirliğinde Bursa’ya gelecek iş adamları heyeti ile yapılacak toplantılar hakkında bilgi verdi. İstanbul’da iki yılda bir düzenlenen fuarın bu yıl İstanbul CNR Expo Center’da gerçekleştirileceğini dile getiren Çepni, fuarda, 102 ülkeden gelecek 7 bini aşkın misafir iş adamıyla birlikte 200 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini kaydetti. Çepni, şu bilgileri verdi:

“CNF fuar alanının tamamında yapılacak fuar, iş buluşmasının şölenine dönüşecektir. Fuarda yenilikler mevcut. Geçmiş yıllardan farklı olarak ileri teknoloji ürünlerinin sergileneceği bir özel alan olacaktır. Bunu önemsiyoruz. Yükselen yıldız Türkiye’nin en büyük güç kaynaklarından biri bu olacaktır. Fuar ve kongrenin açılışına cumhurbaşkanı da katılacak. Yabancı ikili iş görüşmeleri yapılacak. Türk ve yabancı iş adamlarıyla buluşmalar sağlanarak, iş birlikleri ve yatırım imkanları hepsi masada değerlendirilecek.”

Dünyada yeni finans modellerinin neler olması gerektiğine dair önemli ipuçlarının katılımcılarla paylaşılacağını belirten Çepni, “Bu büyük buluşmanın elbette Türkiye’ye büyük yansımaları olacaktır. Bu yansımalar içinde istedik ki bölgemiz de bundan nasibini alsın. Bu bağlamda 2 yıl önce Bursa’ya küçük çapta bir heyet katılımıyla ikili buluşmalar ve iş dünyası buluşturmaları yaptık. Bu yıl fuarımızın 3. gününde 28 Kasım Cuma günü seçkin iş adamlarından oluşan 100 yabancı iş adamını ağırlayacağız. Bursa’da yabancı iş adamlarımızla yatırım imkanları ve işbirliği imkanlarını araştıracağız. Bu noktada işbirliği yapığımız BEBKA ve BTSO’ya teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Fuarda, bin 500 metrekarelik alanda Bursalı firmaların tanıtımlarını yapacağına dikkat çeken Çepni, ayrıca yerli tramvayın tanıtılacağını kaydetti. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş ise çok önemli bir organizasyona imza attıklarını belirterek, “Türk özel sektörü için büyük fırsatlar doğuracak. 100’e yakın iş adamı Bursa’da iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelecek. Bursa iş camiası olarak MÜSİAD’a gayretinden dolayı teşekkür ediyorum. Gelen heyeti Bursa iş dünyası olarak buluşturacağız.” dedi.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci de bölgenin yatırım imkanlarının gelen misafirlere anlatılacağını ifade etti. Türkiye’den de 200 bin iş adamının katılacağı bir platform olacağını vurgulayan Değirmenci, Bursa’ya gelecek 100 iş adamını BTSO’nun öncülüğünde Bursalı firmalarla buluşturacaklarını dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri