Bursa ‘çevre Ekibi’ Tekstilden Geri Dönüşüme Tüm Sanayi Kollarını Denetleyecek

Bursa’da çevre konusunda gösterilecek tolerans kalmadığını belirten Vali Münir Karaloğlu’nun talimatıyla kurulan ‘çevre ekibi’ tekstilden geri dönüşüme kadar tüm sanayi kollarını denetleyecek. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Çarşamba...

Bursa’da çevre konusunda gösterilecek tolerans kalmadığını belirten Vali Münir Karaloğlu’nun talimatıyla kurulan ‘çevre ekibi’ tekstilden geri dönüşüme kadar tüm sanayi kollarını denetleyecek.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Çarşamba valilik binasında çevre ile ilgili değerlendirme ve alınması gereken önlemler konusunda toplantı yaptı.

Toplantıya Vali Münir Karaloğlu başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Bursa’da çevre açısından tolere edebilecek bir şey kalmadığının altını çizen Vali Münir Karaloğlu, “Bir gerçek var artık, Bursa’da çevre açısından tolore edebileceğimiz bir şey kalmamıştır. Bundan sonra denetleme makamında olan bizlerde sanayici de şunu bilmelidir ki sanayiye karşı olamayız. Sanayi olacak ama mutlaka çevreye duyarlı sanayi olacak. Sanayi bizim ne suyumuzu, ne havamızı, ne de toprağımızı kirletecek. Kirletenler ile biz mücadele edeceğiz. Kriterlere uygun işletmelere ise destek olacağız. Yerel politikamız bu olacak.” dedi.

Bursa’nın su açısından da zengin bir ilde olmadığının altını çizen Karaloğlu, “Bu güne kadar boyahaneler yer altı sularını kullanıyordu. Bu rezerv de azaldı. Artık Bursa’da çok fazla su kullanan sanayi istemiyoruz. Hedefimiz Nilüfer, Kocasu, Kirmastı, Karsak çaylarını temiz akıtmak.” şeklinde konuştu.

Bu derelerin bu günkü teknolojiyle 5 yıl içinde balık tutulacak seviyede temizlenmesi gerektiğini anlatan Vali Karaloğlu, bütün kurumların bu hassasiyetle taşın altına elini koyması gerektiğini ifade etti.

Çevreyi korumanın en kolay yolunun ise kirletmemek olduğunun altını çizen Vali Münir Karaloğlu, “Kirletilen yeri temizlemek zordur. Onun için kirletmemeyi öğreneceğiz” dedi.

Çevre konusunda tolerans gösterilmeyeceğine vurgu yapan Vali Karaloğlu, koordinatör ekip kurarak ilgili kurumlardan oluşan bir ekiple denetimlere bir an önce başlamasını istedi.

Vali Karaloğlu’nun talimatı ile kurulan çevre ekibi, Bursa’da Tekstilden geri dönüşüme kadar tüm sanayi kollarını denetleyecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri