Bursa, 6 Asırlık Çınarın Gölgesinde Serinliyor

Türkiye, bu sene en sıcak günlerinden birini yaşıyor. Termometrelerin 41 dereceyi gösterdiği Bursa’da, vatandaşlar serinlemek için Osmanlı Devleti'nin kuruluş döneminden kalma 6 asırlık, 35 metre uzunluğundaki Tarihi İnkaya Çınarı’na...

Türkiye, bu sene en sıcak günlerinden birini yaşıyor. Termometrelerin 41 dereceyi gösterdiği Bursa’da, vatandaşlar serinlemek için Osmanlı Devleti'nin kuruluş döneminden kalma 6 asırlık, 35 metre uzunluğundaki Tarihi İnkaya Çınarı’na akın etti. Yerli ve yabancı ziyaretçiler dev çınarın dalları altında sohbet etmenin tadını çıkardı.

Osmangazi ilçesi Uludağ yolu İnkaya Mahallesi’ndeki 605 yıllık çınar, sıcak havada şehir merkezinde bunalanların önemli adresi oldu. Koruma altına alınan 605 yıllık İnkaya Çınarı, şehre gelen ziyaretçilerin en fazla ilgi gösterdiği mekanlar arasında yer alıyor. Boyunun 35 metre olduğu çınarın gövdesinin çevresi de 9 metre olarak tescillendi. 18 metreye varan dallarıyla devasa bir görünüme sahip tarihi çınarın 13 ana kolu bulunuyor. Sıcaktan şehir merkezinden kaçan vatandaşlar çınarın dalları altında zaman geçiriyor. Özellikle Arap turistler de çınara büyük ilgi gösteriyor. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, dallarının altında binden fazla kişiyi barındırabilen çınarın bulunduğu alanda meyve yemenin de ayrıcalığını yaşadı.

Şehir merkezinde termometrelerin 41 dereceyi gösterdiği Bursa’dan tarihi çınara gelen vatandaşlar, "Sıcaktan duramayınca tarihi çınara gelmek istedik. Burası çok serin. Ama şehir merkezinde sıcak gerçekten bunalttı." diye konuştu.

Bursa’da ise serinlemek isteyen çocuklar süs havuzlarına akın etti. Ancak görevlilerin sık sık kontrol ettiği havuzlara gelen çocuklar kameraları da görünce kaçmayı tercih etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri