Burkina Faso'lu bakan artık eşiyle gezecek

Ankara'daki temaslarına ilişkin basına açıklamada bulunduğu sırada kısa süreli baygınlık geçiren Burkina Faso Dışişleri ve Bölgesel İşbirliği Bakanı Djibrill Yipene Bassole'nin eşinin Türkiye'ye geldiği ve bundan sonraki ziyaretlerinde Bakan'a eşlik edece

Burkina Faso Dişişleri Bakanlığı İkili İlişkiler Genel Müdürü Gnama Henri Bacye, Bakan Bassole'nin sağlık durumuna ilişkin AA muhabirine bilgi verdi. Bassole'nin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Bacye, bugün gerçekleştirilmesi planlanan Fransa ziyaretinin belirsiz bir tarihe ertelendiğini söyledi. Bacye, Bakan'ın dinlendiğini ve Pazar günü Suudi Arabistan'ın başkenti Cidde'ye gideceğini kaydetti.

Ankara'da dün Dışişleri Bakanlığı'nda mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile ortak basın toplantısı yaptığı sırada kısa süreli baygınlık geçiren Bassole'nin hastanede yapılan tüm testlerinden olumlu sonuçlar alındığını belirten Bacye, şunları söyledi:

"Kendisi hasta değil. Yoğun seyahatlerinden kaynaklanan yorgunluk nedeniyle böyle bir rahatsızlık geçirdi. Bakan'ın eşi de Türkiye'ye giriş yaptı. Endişelendiği için bundan sonraki seyahatlerinde Bakan'a eşlik edecek. Türk yetkililerin olay sonrasında Bakan'ın sağlık durumuyla yoğun şekilde ilgilenmesinden çok memnun kaldık. Bu olay sonrasında gösterilen alaka ikili ilişkileri daha da güçlendirecektir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri